PATATESLİ ,KAŞARLI LAVAŞ TARİFİ GÜLO USULU
Selamünaleyküm değerli takipçilerim bugün mutfağımda hamur işi var her zaman lahmacun ,börek ,çörek değil biraz farklı olsun dedim adını da Gülo usulu kaşarlı ,patatesli lavaş koydum çünkü lavaş hamurum artmıştı onu değerlendirdim🤗Siz dilerseniz damak zevkinize göre içine ince kıyılmış sivri biberlede ekleyebilirsiniz emin olun çok yakışacaktır 🤗
Buyrun tarifime bi göz atalım
Patatesli kaşarlı lavaş ekmeği tarifi
Malzemeleri hamuru için
1 kg Un
1 adet yaş maya 42 gram
Tuz ve alabildiği kadar ilık su
Üzeri için
400 g haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
100 g kaşar peyniri
Tuz ,karabiber, kırmızı pul biber ya da toz biber acı da olabilir
yarım çay bardağı ayçiçek yağ
Yapılışı
Evvela hamurunu yoğuruyoruz.
Uygun bir kabının içine 1 kg unu elimizle uf Ağladığımız yaş maya tuz yeterince ilısu ekleyip yoruyoruz.
Ele yakışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Üzeri örtülü bir kabının içinde 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz ikiye katlayan hamuru işi gecelerrebiliyoruz.Toplam 15 adet 20 adet beze un serperek oklavayla ince lahmacun inceliğinde açıyoruz.
Üzeri için haşlanmış patatesleri ,ve tüm malzemeleri rondoya attıyoruz macun kıvamına getiriyoruz ve açmış olduğumuz hamurları yağlıyoruz .Silex yada önceden ısıtlımış en yüksek ayarda pişiriyoruz
Afiyet olsun
Thermomix için tarifi
Hamuru için
400 g su
1 adet yaş maya
1 1/2 tk tuz
Hazneye alınınır 37° de 3 dakika 2 seviye de karıştırıyoruz
700 g un ekleyip 3 dakika yoğurma aşamasında yoğuruyoruz.
Ayrı bir kaba alıp üzerinde kapatıp 1 saat mayalanmasını sağlıyoruz.
Üzeri için
Hazneye 400 g haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
100 g kaşar peynir
Tuz ,karabiber,kuru maydanoz,kırmızı toz biber,1/2 çay bardağı sıvı yağ hepsini 30 saniye 8 seviyede eziyoruz macun kıvamına getiriyoruz
Mayalanan hamurdan ufak bezeler alıp un seroerek tezgahın üzerinde açıyoruz ve üzerini hazırladığımız macun kıvamındaki malzemeyle yağlıyoruz silex ya da fırında pişiriyoruz.
No Comment to " PATATESLİ ,KAŞARLI LAVAŞ TARİFİ GÜLO USULU "