Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

VİŞNELİ İRMİKLİ YAZ TATLISI

VISNELI IMRIKLI HAFIF YAZ TATLISI
VİŞNE SOSLU İRMİK TATLISI

HAZIRLANIŞI

Öncelikle yulaflı bisküviyi rondo ile ya da elinizle öğütün.Islatıp fazla suyunu süzdüğünüz kare borcama ezdiğiniz yulaflı bisküviyi eşit bir şekilde yayın.
Ardından irmik tatlısı için;
Limon kabuğu ve vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alın tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın ve ocağa alın.Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelen tatlıyı ocaktan alın, rendelediğiniz limon kabuğu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Hazır olan irmik tatlısını hiç bekletmeden dikkatli bir şekilde bisküvilerin üzerine döküp soğuması için bir kenara alın.
Vişneli sos için;
Sos tenceresinin içinde suyla nişastayı iyice ezin.Üzerine toz şeker,kabuğu çıkarılmış vişneleri de ekleyip ocağa alın.Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin ve ılınmaya bırakın.(sosu çok fazla bekletmeyin,çok soğursa donar tatlının üzerine dökmek de zorlanabilirsiniz)
Yeteri kadar ılıyan sosu kabuk bağlamış ve soğumuş tatlınızın üzerine eşit bir şekilde yayın ve en az bir kaç saat mümkünse bir gece dinlemesi için buz dolabına kaldırın.Tatlıyı ne kadar dinlendirirseniz servisi o kadar kolay olacaktır.
Ben dilimledikten sonra, hindistan cevizi ve toz antep fıstığıyla süsleyip servis ettim.Siz dilerseniz başka bir malzeme ile de servis edebilirsiniz ama üzerine ne serperseniz serpin mutlaka servis esnasında yapın bu işlemi.

Anos sur 
tarif için teşekkürler canım

PAYLAŞ:

No Comment to " VİŞNELİ İRMİKLİ YAZ TATLISI "