Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

LAHMACUN TARİFİ

Lachmacun

Malzemeler:

Hamuru:
1 kg un
3 su bardagi ilik su
1 corba kasigi tuz
1 pkt tozmaya ( pakmaya 9 gr)

Ust harci:
500 gr orta yagli kiyma
1 adet buyuk boy sogan
1-2 dis sarimsak
2 adet sivri biber
1 adet kirmizi kapya biberi
1/2 cay bardagi siviyag
1 corba kasigi biber salcasi
1 cay bardagi domates suyu
2 adet domates
1 cay kasigi silme karabiber
1 cay kasigi silme pulbiber
1 tatli kasigi tuz 
1/2 demet maydanoz (dogranmis)

Yapilisi:
Bir kabin icersine unu tuzu ve tozmayayi alip ortasini aciyoruz ilik suyumuzu ortaya alip azar azar undan alip hamur kivamina getirip 1 saat kadar mayalandiriyoruz.

Hamurumuz dinlenirken, robotda soganimizi, sarimsagimizi, biberlerimizi, domatesi cekip kiymayi ekliyoruz, diger kalan malzemeleri de ekleyip iyice karistiriyoruz, surulebilir kivam aldiysa tamamdir.

Mayalanan hamurumuzdan yumurta buyuklugunde bezeler alip tezgaha koyuyoruz un serptigimiz tezgamizda oklava yardimiyla acip 1 corba kasigi kadar kiymali harcdan koyuyoruz ve hunerli geline yerlestirip 3 dk agzi kapali olarak pisiriyoruz.
Isterseniz silex veya firinda da yapabilirsiniz dikkat etmeniz gereken fazla pisirmemek yoksa hamurunu kurutursunuz.


PAYLAŞ:

No Comment to " LAHMACUN TARİFİ "