Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

LABNELİ TATLI EKMEK ( QUARK TALER )

Değerli takipçilerim tarif defterlerimi ,kitapları karıştırırken gözüme çok pratik tatlı ekmek tarifi takıldı . Çok pratik ve misafirlerinizede ikram edeceğiniz farklı bi ekmek 🤗 Labneye mandalinayi çok yakıştırıyorum ama siz kivi yada örneğin yazın puzluğunuza yerleştirmiş olduğunuz vişne,çilek vs yapabilirsiniz 👍🏻
Buyrun tarife bi göz atalım..







Labneli tatlı ekmek tarifi 

Hamuru için 

• 2 adet yumurta

• 500 ml ılık süt 

• 50 g şeker

• yarım taze maya 20 g 

• 350 g un ( 3.5 su bardağı ) 

• 120 g Tereyağı oda sicaklığında olacak 

• fiske tuz


Üzeri için 

1/2 limon kabuğu 
Rendelenmiş 

50 g pudraşekeri 

400 g quark ( Türkiye de labne )

20 g ayçiçeği 

10 g Mısır yada buğday nişastası 

Yapılışı 

Hamur malzemelerini sırayla yoğurma kabına alalım ve yoğuralım ..Hamur ele yapışan bir hamur oluyor..1 saat dinlendirelim üzeri kapalı vaziyette ve hamur ikiye katladığında mayası gelmiş demektir..
Pudraşekeri limon kabuğu rende si
Uygun bir kaba alınır ve diğer malzemeşerde eklenerek mikser yardımı ile krema haline getirilir ..
Mayalanmış hamurlar 12 eşit bezelere alınır ve yağlı kağıy serilmiş fırın tepsisine dizilir ve ordası açılarak oyulur çukur kayıklar yapılır..labne karışımından birer kaşık kayık hamurlara pay edilir önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir pişen ekmeklerin üzerine pudra şekeri yada toz şeker serpilir 

Arzuya göre fırına sürmeden meyve eklenir ben mandalinalı yaptım
Afiyet olsun 😋 


Thermomix için tarifi 
Hamuru için

2 adet yumurta                    

50 g şeker

50 g süt 

Yarım maya 
 350 g un 

120 g tereyağı 
Fiske tuz


1. Yumurta ,şeker ,süt ve maya hazneye alınır 37° de / 2 ayarda ısıtılır 

Un ,tereyağı,tuz eklenir 2 dakika yoğurma seviyesinde yoğurulur 

1 saat ağızı kapalı kabın içinde mayalanır

Üzeri için

1/2 limon kabuğu soyulur hazneye alınır
50 g şekerde hazneye eklenir ve 10 saniye 10 ayarda pudra edilir ..
Diğer malzemeleri de ekleyerek 10 saniye 3 ayarda karıştırılır ..
Mayalanan hamurlar 12 eşit büyüklükte bezeler alınır ..Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi ne Bezeler dizilir ve ortası çukur gibi açılır ..Labne karışımından çukur açtığımız bezelerin ortasına pay edilir 180° fırında önceden ısıtılmış olacak pişirilir
Pudraşekeri serperek servis edilir 





PAYLAŞ:

No Comment to " LABNELİ TATLI EKMEK ( QUARK TALER ) "