ZEYTİNYAĞLI MANTAR TURŞUSU TARİFİ
FHer zaman merak ettiğim mantar turşusunu nihayetinde yapmış oldumThermomix Varoma buharıyla elde ettiğim mantarlar yumuşadıktan sonra kavanozlara yada büyükçe bir kavanoza aldıktan sonra üzerine sarımsak ,zeytinyağ,sirke ,bir avuç taze biberiye ve tuz ekleyerek sıkıcı kapağını kapattım buzdolabında iki gün gittikten sonra tüketebilirsiniz.Tabii ki Thermomix i olmayan arkadaşlar tencerede mantarlarınızı başlayabilirsiniz..
Zeytinyağlı mantar turşusu
Thermomix tarifi
12 diş sarımsak
Dört tatlı kaşıgı tuz
1 .5 kg kültür mantarı
500 gram zeytinyağ
200 gr sirke
Bir avuç dolusu taze biberiye
Yapılışı
Sarmısakları hazneye alıyoruz ve 3 saniye / 8 ayarda uf alıyoruz sirkeyi zeytinyağ hanım tuzunu ilave edip kapağını kapatıyoruz haznenin üzerine tenceresini yerleştirip yıkamış olduğumuz mantarları tencereye alıp kapağını kapatıyoruz ve 20 dakika Varoma / 1 ayarda mantarları buharla Yumuşatıcıyoruz.
Yumuşayan mantarları uygun bir kavanoza alıyoruz üzerine sirke ve zeytinyağ karışımını ekleyerek kapağını kapatıyoruz ve iki gün buzdolabında bekletiyoruz...
No Comment to " ZEYTİNYAĞLI MANTAR TURŞUSU TARİFİ "