Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

ZEYTİNYAĞLI MANTAR TURŞUSU TARİFİ

FHer zaman merak ettiğim mantar turşusunu nihayetinde yapmış oldum
Thermomix Varoma buharıyla elde ettiğim mantarlar yumuşadıktan sonra kavanozlara yada büyükçe bir kavanoza aldıktan sonra üzerine sarımsak ,zeytinyağ,sirke ,bir avuç taze biberiye ve tuz ekleyerek sıkıcı kapağını kapattım buzdolabında iki gün gittikten sonra tüketebilirsiniz.Tabii ki Thermomix i olmayan arkadaşlar tencerede mantarlarınızı başlayabilirsiniz..



Zeytinyağlı mantar turşusu








Thermomix tarifi

12 diş sarımsak

Dört tatlı kaşıgı tuz

1 .5 kg kültür mantarı

500 gram zeytinyağ

200 gr sirke

Bir avuç dolusu taze biberiye

Yapılışı

Sarmısakları hazneye alıyoruz ve 3 saniye / 8 ayarda uf alıyoruz sirkeyi zeytinyağ hanım tuzunu ilave edip kapağını kapatıyoruz haznenin üzerine tenceresini yerleştirip yıkamış olduğumuz mantarları tencereye alıp kapağını kapatıyoruz ve 20 dakika Varoma / 1 ayarda mantarları buharla Yumuşatıcıyoruz.
Yumuşayan mantarları uygun bir kavanoza alıyoruz üzerine sirke ve zeytinyağ karışımını ekleyerek kapağını kapatıyoruz ve iki gün buzdolabında bekletiyoruz...


























PAYLAŞ:

No Comment to " ZEYTİNYAĞLI MANTAR TURŞUSU TARİFİ "