TAVUK ŞİŞ TARİFİ
Allah'ın selamı ve bereketi üzerinize olsun inşallah Çok değerli takipçilerim bugün ne yapayım ne pişireyim derken bulduğuma karıştırırken bir poşet tavuk kuşbaşı geldi elime ne yapsam yemeğini mi yapsam derken şiş Çöp vardı çocuklar tavuk şiş olsun dediler kolları sıvadım ;) yalnız çöp şiş yaparken olsun yada tavuk olsun çok kuru oluyor o açıdan tercihen tavuk budu kuşbaşı olmasını tavsiye ederim. Marine etmek için yoğurt sarmısak biraz salça tuz pulbiber ve tavuk baharatı kullanıyordum bu sefer hazıra kaçtım kullandığım hazır harcın içindeki baharat kokusu çok hoşuma gittiği için zaman ,zaman Knorrun ızgara harcını kullanırım...
Allah bereket versin olmayanlarada versin yapanlara kolay gelsin
1 kg kuşbaşı tavuk budu
Çöp şiş
Yeterince sivribiber
Domates
Kurusoğan
Tabii ki diye Recep sizleri de kullanabilirsiniz mantar patlıcan gibi yada kabak
Bir paket rüzgara harca ( knorr )
Yapılışı
Izgara harcına dört yemek kaşıgı sıvı yağ dört yemek kaşıı su ile karıştırıp kuşbaşı doğranmış tavuk butlarını ekleyip güzelce yediriyoruz 1 saat buzdolabında dinlendikten sonra kat, kat şişleri geçirdiği aralarına domates biber kuru soğan batırıp fırın tepsisine diziyoruz 200 ° orta katta etleriniz kişiyle dek pişiriyoruz
Pilav işleri ile yada lavaş arasında servis ediyoruz afiyet olsun
No Comment to " TAVUK ŞİŞ TARİFİ "