Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

BADEMLI HELVA TADINDA KURABIYE TARIFI ( KAVALA )


Selamun aleykum değerli takipçilerim
Hani bazen çayımızın yanında kurabiye olsun deriz şöyle kıyır ,kıyır ama boğazımıza çakılmayacak :))))
Helva tadında enfes  ;) Hele birde içinde file badem yada iri çekilmiş badem varsa varsa ...
Badem kavrulmuş olursa ve unda kavrulmuşsa ,mükemmel bir lezzet oluşuyor inanılmaz ;)Kesinlikle deneyin derim arkadaşlar :) 
Ben acı badem aroması damlattım ama yoksa sade yapın siz..
Belki badem sevmeyen arkadaşlar vardır . Onlarada tavsıyem fındık ,fıstık yada ceviz kullanarak enfes bir kurabiye elde edebilirler ;) Yalnız ozaman kurabiyelerimizin adı  , bademli kurabiye değil de fındıklı  ,cevizli ,fıstıklı kurabiye olur  :) 
Hadi yapanlara kolay gelsin diyorum tarifime geçiyorum :)



Bademli  kurabiye ( kavala ) tarifi












Malzemeleri 

• 250 g tereyağı 

• 1 paket file badem yada iri çekilmiş badem

• 8 silme yemek karşığı pudra şekeri 

• 1 paket kabartma tozu 

• 1 paket vanilya şekeri

• 4 yemek kaşığı nişasta 

• 1 adet yumurta

• 10 damla acı badem aroması 

• 1 çay bardağı ayçiçek yağı

• 1 su bardağı un kavrulacak 

Ve yeterince un eklenecek 

Üzeri için pudra şekeri 
Ben fazla serpmedim 





Yapılışı 




Tavaya bademler alınır ve orta hararetli ısıda bembeleşinceye kadar kavrulur 






 Ve yoğurma kabına alıyoruz 







Bir su bardağı unu tavaya alıp unuda pembe renk alana dek kavuruyoruz


Ve bademlere ekliyoruz 


Tereyağı tavaya alıp eritiyoruz 

Yağımızıda kabımıza ilave edip somaya bırakıyoruz


Vanilya şekeri 


Kabartma tozunu 

4 yemek kaşığı nişasta 
Ve 8 kaşığı pudra şekeri ekliyoruz



1 çay bardağı sıvı yağı



1 adet yumurta 


Ve elimizle karıştırıyoruz 
Alabildiği kadar un ekleyerek yoğuruyoruz 


Elw yapışmayan bir hamur elde ediyoruz


Hamurdan parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve avcumuzla bastırarak çay bardağı ile kesiyoruz ay şekli yapıyoruz







PAYLAŞ:

No Comment to " BADEMLI HELVA TADINDA KURABIYE TARIFI ( KAVALA ) "