BADEMLI HELVA TADINDA KURABIYE TARIFI ( KAVALA )
Hani bazen çayımızın yanında kurabiye olsun deriz şöyle kıyır ,kıyır ama boğazımıza çakılmayacak :))))
Helva tadında enfes ;) Hele birde içinde file badem yada iri çekilmiş badem varsa varsa ...
Badem kavrulmuş olursa ve unda kavrulmuşsa ,mükemmel bir lezzet oluşuyor inanılmaz ;)Kesinlikle deneyin derim arkadaşlar :)
Ben acı badem aroması damlattım ama yoksa sade yapın siz..
Belki badem sevmeyen arkadaşlar vardır . Onlarada tavsıyem fındık ,fıstık yada ceviz kullanarak enfes bir kurabiye elde edebilirler ;) Yalnız ozaman kurabiyelerimizin adı , bademli kurabiye değil de fındıklı ,cevizli ,fıstıklı kurabiye olur :)
Hadi yapanlara kolay gelsin diyorum tarifime geçiyorum :)
Bademli kurabiye ( kavala ) tarifi
Malzemeleri
• 250 g tereyağı
• 1 paket file badem yada iri çekilmiş badem
• 8 silme yemek karşığı pudra şekeri
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya şekeri
• 4 yemek kaşığı nişasta
• 1 adet yumurta
• 10 damla acı badem aroması
• 1 çay bardağı ayçiçek yağı
• 1 su bardağı un kavrulacak
Ve yeterince un eklenecek
Üzeri için pudra şekeri
Ben fazla serpmedim
Yapılışı
Tavaya bademler alınır ve orta hararetli ısıda bembeleşinceye kadar kavrulur
Ve 8 kaşığı pudra şekeri ekliyoruz
1 çay bardağı sıvı yağı
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un ekleyerek yoğuruyoruz
Hamurdan parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve avcumuzla bastırarak çay bardağı ile kesiyoruz ay şekli yapıyoruz
No Comment to " BADEMLI HELVA TADINDA KURABIYE TARIFI ( KAVALA ) "