Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

YAGLI CÖREK TARIFI





Ev  halkim hamur isi olsun dedi benim de aklima anacigimin her bayramda yaptigi yöresel yagli cörek geldi aklima .Yapardi bayram sabahi kahvaltimiza mis gibi kat,kat cörek buram ,buram dumani üstünde cörek otu kokardi tüm ev.Ben de bizim ev halkini bu nefis cörekle mükafatlandirmak istedim ve  airica kirsehirli olarakta sizlere yagli cöregimizi  tanitmak istedim..






Yagli cörek tarifi 



Malzemelerimiz 
///////////////////

~~ 500 g un

~~1 adet yas maya

~~1 silme yemek kasigi tuz 

~~ 1 tatli kasigi seker

~~ alabildigi kadar ilik süt

Yaglamak icin 100 gr tereyag 

Üzeri icin yumurta ve susam ,cörek otu

Yapilisi



Uygun bir kabin icerisine unu aliyoruz ortasini havuz gibi acip icerisine  elimizle ufalayarak mayayi koyuyoruz .tuzunu sekererini ilave ediyoruz ce atar ,azar ilik sütü ekleyerek hamurumuzu karistirarak ele yapismayan bir hamur elde edip yogruyoruz.1 saat üzeri örtülu vaziyette mayalanmasini sagliyoruz.Tereyagini ufak bir tavada yakmadan eritiyoruz ve kenara aliyoruz .Mayalanan hamuru tezgaha un serperek hamuru oklavayla yada merdaneyle 24 cm capinda aciyoruz ve dört parcaya picakla kesiyoruz .ücken parcalari eritigimiz yag ule yaglayip her birini ust,uste koyuyoruz.Uclarindan birlestirip beze haline getiriyoruz ve 10 dakika dinlendiriyoruz.Dinlenen bezeyi 24 cm capinda aciyoruz ve yagli kagit serilmis firin tepsinine aliyoruz firinda kapagi kapali sekilde tekrar 1 saat dinlendiriyoruz yani tepsi mayasi yapiliyor. Üzerini yumurtayla yaglayip susam ,cörekotunu serpip  240 derecede pidiriyoruz. Alti ustu pisince firindan aliyoruz
Afiyet olsun


































































PAYLAŞ:

No Comment to " YAGLI CÖREK TARIFI "