YAGLI CÖREK TARIFI
Yagli cörek tarifi
Malzemelerimiz
///////////////////
~~ 500 g un
~~1 adet yas maya
~~1 silme yemek kasigi tuz
~~ 1 tatli kasigi seker
~~ alabildigi kadar ilik süt
Yaglamak icin 100 gr tereyag
Üzeri icin yumurta ve susam ,cörek otu
Yapilisi
Uygun bir kabin icerisine unu aliyoruz ortasini havuz gibi acip icerisine elimizle ufalayarak mayayi koyuyoruz .tuzunu sekererini ilave ediyoruz ce atar ,azar ilik sütü ekleyerek hamurumuzu karistirarak ele yapismayan bir hamur elde edip yogruyoruz.1 saat üzeri örtülu vaziyette mayalanmasini sagliyoruz.Tereyagini ufak bir tavada yakmadan eritiyoruz ve kenara aliyoruz .Mayalanan hamuru tezgaha un serperek hamuru oklavayla yada merdaneyle 24 cm capinda aciyoruz ve dört parcaya picakla kesiyoruz .ücken parcalari eritigimiz yag ule yaglayip her birini ust,uste koyuyoruz.Uclarindan birlestirip beze haline getiriyoruz ve 10 dakika dinlendiriyoruz.Dinlenen bezeyi 24 cm capinda aciyoruz ve yagli kagit serilmis firin tepsinine aliyoruz firinda kapagi kapali sekilde tekrar 1 saat dinlendiriyoruz yani tepsi mayasi yapiliyor. Üzerini yumurtayla yaglayip susam ,cörekotunu serpip 240 derecede pidiriyoruz. Alti ustu pisince firindan aliyoruz
Afiyet olsun
No Comment to " YAGLI CÖREK TARIFI "