LOLLIPOP ( CAKEPOPS ) TARIFI
Lollipoplari pisirdikten sonra sogutttum ve cubuklara batirdim. Eritmis oldugum cikolataya bandirip uzerlerine renkli sekerleri serperken inanin perisan olmustum bi yandan cikolata akiyor sekerler birbirine karismis vaziyette veeeee cubuklar sallaniyordu ve sabit degildi Amaaaaaa gülo artik isini kolaylastirdi ve pratiklestirdi .
Nasil mi ? Ozaman söööööyle bi tarife yol alalim bakalim :)
Lollipop tarifi
Malzemeler
--------------
24 adet icin
-- 3 adet oda sicakliginda yumurta
-- 130 g seker
-- 4 paket vanilya sekeri
-- 1 paket kabartmatozu
-- 260 g un
-- 1 cimtik tuz
-- 250 g süt
-- 5 yemek kasigi aycicek yag
Cubuk sisler
Üzerine 200 g Bitter cikolata
Ve inci sekerler yada renkli karinca cikolata taneleri
Tabii ki bir de en önemlisi pisirecegimiz lollipop aleti makinasi
Yapilisi
Yumurta ,vanilyasekeri ,sekeri köpürterek cirpiyoruz.Un ,kabartmatozunu tuzu ekleyip tekrar akici homogen bir hamur elde ediyoruz ve en son yagi ekleyip 1 dakika kadar tekrar cirpip aleti isitiyoruz ve tereyag ile yaglayip poplarimizi pisiriyoruz ve sogutuyoruz.
Uygun bir tencere de cikolatayi en düsuk ayarda ocakta eritiyoruz lollipoplari cubuklara batirdiktan sonra 20 dakika kadar puzlzkta bekletiyoruz bu islem cikolatalara bandirirken cabuk donmasini sagliyacaktir iste bu islem cok önemli Ardindan rekli sekerlere buluyoruz..Hatta buzluga yerlestirmeden önce cubuklarida erimis cikolataya batirip daha sonra lollipoplara batirin sabit durmasini sagliyacaktir
Afiyet olsun
Kolay gelsen yapanlara
No Comment to " LOLLIPOP ( CAKEPOPS ) TARIFI "