DOGUM GÜNÜ PASTASI TARIFI THERMOMIX TARIFI
Thermomix kullanicisi olarak kullanan arkadaslarima ve kendi blogumda bu nefis Biskuit ( Pandispanya ) tarifini yayinlamadan ,paylasmadan edemedim .Kesinlikle tavsiye ediyorum sizde cok begeniceksiniz 😊Süslemeniz ve ic ,kremasi tamamen hayal gücünüze kalmis .. Buyrun söyle bi göz atalim tarifimize ve ✍ almayi da unutmayalim
Pandispanya icin gerekli malzeme
• 4 adet oda sicakliginda yumurta
• 100 g seker
• 1 paket vanilya sekeri
• 1 tatli kasigi kabartma tozu
• 120 g un
• fiske tuz
22 cm capinda yuvarlak kelepceli kel kalibi
Yaglanmis ve unlanacak
Kremasi icin ve dabani icin
4 yemek kasigi dolusu damak zevkinize uygun marmelat
• 3 paket paradis creme vanille
• 4 kutu Schlagsahne ( cig krema )
Yapilisi
Firini 180 dereceye getirin ve kek kalibini yaglayip unlayin
Hazneye kelebek cirpiciyi alin yumurta ,seker,vanilya sekeri ekleyin 6 dakika 37 derece de 4 ayarda cirpin.Unu ,tuzu ,ekleyin ve 4 saniye 3 ayarda cirpin.
Kelebek cirpiciyi hazneden cikaralim ve spatula yardimiyla asagiya dogru ittirin ve yaglanmis kaliba dökün önceden isitilmid firinda 20 - 25 dakika pisirin.
Kürdan testi yaparak pisip pismedigini kontrol edin ve sogumasini bekleyin
Hazneye kelebek cirpiciyi takiyor ve krema ve paradis cremeyi alarak katilasincaya dek 4 ayarda cirpiyoruz .Sogumus pandispanyamizi ortadan kesiyoruz ve alt tabanini marmelatla yaglayip kremayi sürüyoruz diger kekimizi üzetine kapatip her bir yanini kremayla güzelce yagliyoruz. Üzerine ben cikolata ile süsledim ama mutfakta care bitmez. Siz farkli sekerlemelerle yada meyve türü de dilimleyerek süsliyebilirsiniz👍
No Comment to " DOGUM GÜNÜ PASTASI TARIFI THERMOMIX TARIFI "