PEYNİRLİ PASTANE POĞAÇA TARİFİ
Peynirli Pastane poğaça tarifiÇay saatimiz de yada ani misafirlerimize severek zevkle sunacagımız muhteşem poğaçalarımın arasında yer alıyor pastane poğaça tarifim..Özelikle de mahlep kokusu bana türkiyede ki pastaneleri hatırlatığı için poğaçamın adını pastane poğaçası olarak adlandırdım :)
Umarım çok beğenirsiniz ;)
Gerekli malzemelerimiz
■ Yarım su bardağı sıvı yağ ben ay çiçek yağ kullandım
■ yarım su bardağı ertilmiş sıvı kıvamda tereyağ
■ 2 su bardağı ılık süt
■ 1 adet yaş maya
■ 2 adet yumurta beyazı içine sarısı üzerine sürülecek
■ 1 çay kaşığı mahlep
■ 3 yemek kaşığı şeker
■ 1 paket kabartma tozu
■ 1 yemek kaşığı tuz
■ Alabildiği kadar un
( 1 kilo kadar )
Ele yapışmayacak bir hamur elde edin
iç malzemesi
Peynir yada dilediğiniz iç malzemesi de olur
Yapılışı
Uygun bir kabın içine un hariç tüm malzemeleri alıyoruz ve azar , azar unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz .Yoğurduğumuz hamurumuzun üzerine örtüp sicak bir ortamda mayalanmasını sağlıyoruz .Ufak bezeler kopartıp
Aşağıda ki resimlerde gördüğünüz gibi uygulayıp tepsiye aralıklı dizip fırını çalıştırmadan kapalı fırında tekrar mayalıyoruz 1 saat kadar biz buna tepsi mayası deriz..
Ikiye katlayan hamurunuzun üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu susam serperek 220 derece fırında pişiriyoruz..
Afiyet olsun
No Comment to " PEYNİRLİ PASTANE POĞAÇA TARİFİ "