Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

GEWÜRZPASTE / YEMEKLERDE SEBZE TATLANDIRICI TARİFİ

YEMEKLER DE ÇORBA , PİLAVGİLER DE KULLANDIĞIMIZ SEBZE TABLETİ YERİNE EVİNİZ DE SAĞLIKLI VE TERTEMİZ ELDE EDEBİLİRSİNİZ.BUZ KALIBLARINDA BUZLUKTA YADA CAM KAVANOZUNDA SAKLAYARAK YEMEKLERİNİZİ TATLANDIRABİLİRSİNİZ ..
















Gewürzpaste / tatlandırıcı sebze

GEREKLİ MALZEMELER
----------------------------------------

-- 50 g parmesan

-- 200 g staudensellerie / kereviz sapı

-- 200 g havuç

-- 100 g olgun domates

-- 150 g Zucchini / yeşil kabak

-- 2 diş sarmısak

-- 50 g kültür mantarı

-- 1 yaprak defne yaprağı

-- avuç dolusu taze biberiye , maydanoz , adaçyaı yaprağı , feseleğen

-- 1 yemek k.zeytin yağ

-- 120 g tuz

-- 30 g balsamico yada sirke

Yapılışı

Evvela parmesam peynirimizi rondodan un gibi olana dek çekip ayrı bir kaba boşaltalım.
Diğer malzemelerimizi soğanı soyalım ve tum sebzemizi bol sudan geçirim suyunun salmasını sağlayalım ve rondodan hepsini ayrı ayrı çekelim ve derin bir tecereye alalım .Üzerine peynir ve tuz , yağ sirkeye ekleyerek orta hararette ocakta ara , ara karıştırarak pişirelim yani fokurdatalım...
40 dakika kadar fokurdayan sebzelerimizi tekrar sicağiyla blendirden geçirip cam kavanozlara pay edelim ...Yada buz kalıplarına boşaltalım ve derin dondurucuda dondurup ..Yemekleriniz de tatlandırınn.
Özellikle de sos, çorba , yada et yemeklerin de çok yakışıyor :)
Afiyet olsun





PAYLAŞ:

No Comment to " GEWÜRZPASTE / YEMEKLERDE SEBZE TATLANDIRICI TARİFİ "