AYVA MARMALATI TARİFİ
Ayva marmaltımalzemeleri
■ 1 kilo ayva
■ 1 su bardağı toz şeker
■ 500 g Gelier zucker ( Bitkisel katkılı )
■ 1 .5 çay bardağı su
Yapılışı
Ayvaları bol suda yıkayıp kabuklarını soymadan çekirdeklerini isterseniz bırakabilirsiniz renk verecektir ama ben çekirdeklerini ayıkladım.
Rondodan püre haline getirdim şekeri ve suyunu ekleyerek uygun bir tencere de önce yüksek ayarda ocakta tahta kaşıkla karıştırarak kaynamaya bırakalım.5 dakika fokurdatıp ocağın altını orta dereceye getirip 30 dakika ara ,ara karıştırarak pisirelim ocaktan alıp uygun cam kavanoz şişelerine pay ederek kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirelim.Sicağıyla vakumlanacaktır.Vakumlanan marmalatlarımızı serin yerde saklayalım ..
Afiyet olsun
~~~~ Not ~~~~
Gelier Zucker yerine 1 Kilo normal toz şeker de kullanabilirsiniz kaynama süresi 2 saat olacak ve 20 damla limon suyu damlatırsanız koyulaşmasını saglayacaktır.
Ayvanın çekirdekleriyle birlikte kaynatırsanız kırmızı renk verecek ve çekirdekler de koyulaşmasında buyuk bir etgen olacaktır ;)
No Comment to " AYVA MARMALATI TARİFİ "