FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ
Bu yaz fırın sütlaç yedim ama sütlaçta beni yedi desem :) :)Restaurant , hotel inanın damak zevkime hiç uygun değildi .Ya Lapa , ya maması yada puddigsi tadındaydı :(
Sütlaçı sütlaç gibi mutfağımda yaptım veeeeee ailece ağız tadımızla afiyetle yedik hamd olsun ;)
Eeee tabii ki dostlarda tarifini paylaşmak olmaz diyerek bloga yayınlamak bana düşer demiya ;)
Buyrun size ağız tadınızla yiyeceğiniz enfes bir fırın sütlaç tarifi :)
Malzemeler
---------------------
* 1 litre süt
* 1 su b .su
* 1 su bardağı şeker
* 1.5 çay bardağı sütlaçlık minik pirinç yada kırık pirinç
* 1 yemek kaşığı tepeleme buğday yada mısır nişasta
Yapılışı
-------------
piriç bol suda yıkanır 1 su bardağı suda suyunu çekene dek orta hararette pişirilir.Suyunu çeken pirince 1 litre süt , şeker , suyla sulandırılmış nişasta ilave edilir ve kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 15 dakika kadarpişirilir ve sicaken kaselere pay edilir.Fırına dayanıklı kâseler tercih edilir .Fırın tepsisine kâseler dizilir ve tepsiye su yarısı dolu olacak kadar su eklenir.Fırının en üst kattına tepsi sürülür ve 200 derece de üseri kızarana dek pişirilir.Kızaran sütlaçlarınızı fırından çıkarıp soğmaya bırakın ve dilediğiniz şekil de servis edin.
Tarçın , fındık , fıstık vs.
Ben sade seviyorum :)
Afiyet olsun
No Comment to " FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ "