Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

SCHWARZWÄLDER KİRSCHTORTE KARAORMAN PASTASI TARİFİ

Eselamun aleykum değerli takipçilerim..
Çok sıkta yapmasam pasta ama her yaş günlerin de yaparım :)  Çoluk , çocuk , eş , dost derken yapılıyor işte :)
Genel de sevdiğim yaş pastalarında hazır almak istediğim deambalajını bi okuyorum , ya gelatine yada alkol yazıyor  :( Bu açıdan çocuklarıma yaş günlerin de her daim kendim yapmışımdır..Bu yayınladığım pastayı hazır Schwarzwälder ( Almanyanın meşhur yaş pastası )torteye çoook benzettim tamamen ayni..Oğlum çok sevdiğigi için Barış oğlumun 9 ' cu yaş gününe yaptım..
Haydi bana artık tarifi yazmak ...Siz takipçilerime de yapmak düşer diyorum veeee sizi allaha emanet ediyorum  :)










Schwarzwälder kirschtorte 
( karaorman vişne pastası )

Malzemeler 
Pandispanya için

■ 100 g  oda sicaklığında tereyağ

■ 100 g toz şeker

■ 1 paket vanilya şekeri 

■ 4 adet yumurta 

■ 4  yemek k. Süt 

■ 70 g toz haline  getirilmiş badem 
( rondodan çektim )

■ 4 yemek k.acı kakao ( pasta için  )

■ 50 g mısır yada buğday nişasta 

■ 100 g un 

■ 2 paket kabartatozu

■ 10 damla acı badem aroması ( zartbitter bandel aroma )

Padispanya ıslamak 
■ Vişne suyu ( 300 g vişne komposto) suyunu süzüyoruz visneleri tamamen suyundan alıyoruz.

■ 6 yemek k. Vişne marmalatı 
pandispanyaların ara katlarına sürmek için

Kreması


■ 1 litre çiğ krema ( Schlagsahne )

■ 6 adet krema sertleştirici ( Sahnesteif )

■ Damak tadınıza göre toz şeker



Yapılışı


Yumurta , şeker , vanilya sekeri yağ köpürterek 5 dakika kadar son hız mikserle çırpılır ve diğer malzemdler eklenerek tekrar çırpılır..24 cm lik kelepçeli kalıp tepsimizi yağlayıp her bur yanını unlayalım ve hamuru akıtalım. 180 derece fırında orta katta pişirilem..Kürdan batırarak kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz..Biz bu arada kremamızı hazırlayalım
Derin bir kaba krema malzemelerimizi alalım katı krema  kıvamına gelene dek mikserle çırpalım.Pisen 
Pandispanyamızı soğuduktan sonra 2 yada 3 kes keselim aralarını süzmüş olduğumuz vişne komposto suyumuzla ıslayalım  marmalat ile yağlayıp , suyunu birakmis visnelerle kreama sürüp üst , üste alalım..Kenarlarını , üzerlerine kremayı güzelce bicak yardımı ile sürüp dilediğimiz şekil de çikolata yaprakciklariyla serperek süsleyelim.
2 saat soguk serin dolapta dinlerdikten sonra 
Ohhh misler gibi afiyetle yiyelim gali :)))))



















PAYLAŞ:

No Comment to " SCHWARZWÄLDER KİRSCHTORTE KARAORMAN PASTASI TARİFİ "