Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

BİBERİ TURŞUSU TARİFİ


SÜS BİBERİ ,CİN BİBERİ TURŞUSU TARİFİ
Acıyı sevenler
Acı olmazsa olmaz diyenler 
Buyrun size mis gibi acılıca süs biber turşusu.
Bizim memleket de bulgur pilavı yanında yerler .Hele de eğer bu biber mis kokulu türkiyem den gemişse nefis olur dedim kollarımı sıvadım turşumu yaptım..
Annecim getirmiş bize de yapmak düşer.
Annemin köyüne selam olsun  ;)  Ş.koçhisar



Acı biber turşusu  ( cin biberi  ,süs biberi  )











Malzemeler
---------------


■ 600 gr biber

■ 2.5 litrelik kavanoz cam şişe 

■ 4 çay bardağı sirke ( üzüm sirkesi )

■ 2 yemek kaşığı iri tuz 

■ 1 baş sarmısak 

■ üzerine kapatacak kadar kaynar su 


Yapılışı

Biberleri bol suda ıslayıp yıkıyoruz.
Saplarını koparıp biberlere bicakla cizik atıyoruz .
Sarmısakları soyduktan sonra dograyıp kavanoza alt tabanina yerlesirip ardından biberleri de alıyoruz.Sirkeyi üzerine gezdiriyoruz ve iki yemek k.tuzla 1 litr suyu kaynatim biberlerin üzerine gezdirip çay tabağı yada uygun bir tabakla biberlerin üzerine bastırarak kapatın ağırlık veririseniz bu şekil de biberler yukarı doğru çıkmaz ve çürümesini önlemiş olusunuz .. kapağını sıkıca kapatıp serin ve ışık görmeyen bir ortamda saklayın mesela ambar ( keller ) gibi yerde ..
2 haftaya kadar turşunuz yenilir hale gelir ;)
Afiyet olsun

PAYLAŞ:

No Comment to " BİBERİ TURŞUSU TARİFİ "