Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

NOHUT KAVURMASI , NOHUT CİPSİ TARİFİ







Bu yaz alanyada cici bir kız tanıdım çay saatinde çayın yanına nohut kavurmuş .Önce ilgimi çekti pek anlıyamadım bi aldım ardından yemesi okadar lezzetliydi ki yedikce yiyesim geldi :)))))) Yasemincim tuzlu yapmış ben hem tuzlu hemde baharatlı yaptım.Enfes bi atiştırmalık kutuyemiş yerine alternatif nohut kavurma ;)
Siz damak zevkinize uygun hangi baharat seviyorsanız onu kullanın canlar ..Ben kartoffel & pommes salz  kullandım almanya marketler de mevcut.Siz kekik , sarmısak tozu , aci yada tatli biber de ilave edebilirsiniz.
kolay gelsin afiyet olsun ;)



Nohut cipsi , kavurması tarifi 


■ 500 g haşlanmış nohut

■ 4 yemek kaşığı sıvı yağ

■ tuz ve dilediğiniz baharatlar 




Yapılışı 

haşlanmış nohutlar suyu tamamen salınır ve tum malzemeyi ekleyip güzelce harmanlanır.Fırın tepsinize yağlı kağıt serip harmanladığınız nohutları yayılır 200 derece de 10 dakika pişirip altını 20 dakika 160 dereceye kısılır arada bi tahta kaşıkla çevrilir.
Afiyet olsun





















PAYLAŞ:

1 yorum to ''NOHUT KAVURMASI , NOHUT CİPSİ TARİFİ"

ADD COMMENT