PİZZA MARGHERİTA TARİFİ SİLEX DE
Merhabalar değerli takipçilerim
Çocuklara canınız ne yemek istiyor dediğim de PİZZAAAAA
Diye çığılık atıyorlar.Ben fazla hamur taraftarı olmasamda artık ev halkına uymak zorundayım :)
Ama bu margharita hem pratik hem de enfes oluyor tabii ki benim yöntemimle yaparsanız..Hani dışarda yediğimiz tadı alabilmek için vereceğim tarifi uygulayın derim.
Ben ufak tatlı tabağı büyüklüğunde pizza tepsileri aldım ama şart değil olmasada olur.Silex de tercihim çünkü alt ve üst aynı anda çabuk pişiyor .
Hamurumuzu geceden yoğurup mayalayalım ve streç filme sarıp buzdolabinda beklettelim ..Pizzanızı içinize sinerek yiyebilursiniz mükemmel enfes olacak ..Dilerseniz siz arzu ettiğiniz malzemeleri de kullanabilirsiniz ;)
Geçelim tarifimize :))
Pizza magherita tarifi
Gerekli malzemeler
■ Hamuru için
■ 400 ml ılık su
■ 1 tatlı kaşığı şeker
■ 1 yemek kaşığığı tuz
■ 1 adet yaş maya ( 42 g )
■ 1 yemek kaşığı erimiş tereyağ
■ alabildiği kadar un ( 660 g )
Sosu için
■ 1 adet kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domates
■ 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
■ yarım çay bardağı zeytinyağ
■ yarım çay bardağı soguk su
■ tuz, sarmısak tozu yada 1 diş ezilmiş sarmısak
■ pizza baharat
( pizza baharat yoksa kurutulmuş kekik de ur
üzeri için
kaşar rendesi
Yapılışı
Hamur malzememelerini un hariç uygun bir kaba alalım.Maya eriyinceye dek karıştıralım ve azar , azar unu ekleyerek elimizle karıştırarak yoğuralım.Ele yapışmayan kulak memesi yumşaklığında bir hamur elde edelim ve üzerini örtüp mayalıyalım.İkiye katlanan hamurumuzu streç filme saralım ve buzdolabinda 1 gün bekletelim.Cevizden biraz büyük bezeler alalım un serperek tezgaha tatlı tabağı büyülüğünde açalalım.Sosu hazırlamak için rendelenmiş domatesi , ve tum malzemeleri uygun bir kaba alıp karıştıralım.Fırça yardımıyla açtığınız bezeleri yağlayıp tepsiye yada tepsi yoksa tepsisiz sileze alalım ve ardından hemen kasari serperek son ayar ısıyla pişirelim.
Afiyet olsun
Çıtır , çıtır muhtesem oluyor ;)
No Comment to " PİZZA MARGHERİTA TARİFİ SİLEX DE "