Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

SEBZE YATAĞINDA HİNDİ ETİ TARİFİ





Selamun aleykum degerli takipcilerim..
Tel,tel olsun yumusacik olsun, diyorsaniz hindi etini benim gibi cok seviyorsaniz muhtesem bir tarifimi sizlerle paylasmak isterim ;)
Hani bazen hindi eti kuru olur diyenler de oluyor...kuru olmamasi icin hindi etinizi düdüklü de haslayip haslandiktan sonrada baharatlayip firindi kizarmis olursaniz tel ,tel yumusacik olacak veeeee tasina doyamiyacasiniz inanin  ;) 
Tabii ki bütün hindi düdüklü tencerenize sigmayacaktir ..Parcalarsaniz isiniz kolaylasacaktir..
Sebze olarak ben buzlugumda havuc,bezelye,misir vardi patates ,sogan da ekleyerek hindi suyu salcayla tatlandirdim ..Ama mutfakta care bitmez ..Siz patlican,kabak ,biber ,mantarlida yapabilirsiniz ..

Buyrun bugun ki menünüz sebze yataginda hindi eti olsun buyrun tarife gecelim :)


Sebze yataginda hindi eti 


Malzemeler


■ 750 g bezelye havuc ,misir tanesi karisimi

■ 3 adet orta boy patates 

■ 1 adet kuru sogan

■ 2 yemek kasigi domates salcasi 

■ 10 kepce hindi suyu 

■ tuz ,karabiber 

■ hindi etini baharatlamak icin tavuk baharati 



Yapilisi 

Parcalanmis hindi etinizi düdüklü tencereniz de üzerini kaplayacak kadar su ,tuz ilave edip haslayin.Yüksek derecede ocakta 15 dakika haslayin .Haslananan hindi ilimaya birakin  .Siz bu arada derin bir firin tepsisine sebzeleri alin patatesi soyup sudan gecrin ve halka seklinde dograyin .Soganida yemeklik dorayin sosunu yapmak icin bir kaseye salcayi ve haslanmis hindi suyundan ekleyip karabiberini tuzunu ekkeyerek karistirin ve sebzenin üzerine gezdirin.Hindi etini baharatlayin onuda sebzelerin ortasina yerlestirip 200 derece firinda pisirin..
Afiyet olsun 
















PAYLAŞ:

No Comment to " SEBZE YATAĞINDA HİNDİ ETİ TARİFİ "