Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

KAYMAKLI ŞÖBİYET TARİFİ





Geleneksel tatlilarimizdan şöbiyet tatlisini kim sevmez ?
Ramazan ayinda ,bayramlarda yapabileceginiz kolay ve pratik bir tatli tabii ki hazir baklavalik yufkaniz varsa  ;)
Ben gecenler de yunan tatlisi yaparim diyerek almistim ama bugun ailece iftara canimiz şöbiyet cekti..
Aslinda şöbiyet sade kaymak dolgulu olur benim bildigim ama ben bir parcada ceviz koydum icine ..Sizin damak zevkinize kalmis  ;) Siz samfistigi yada badem tozuda koyabilirsiniz ben de malesef yoktu :( Cevizim bol oldugundan cevizli yaptim :) 

Simdi gecelim kaymakli şöbiyetimize 


Malzemeleri 

■ 1 paket baklavalik yufka ( 20 adet )

■ 250 g tereyag


muhallebesi icin

■ 2 su bardagi süt 

■ 2 yemek kasigi seker

■ 2 yemek kasigi irmik 

■ 1 tatli kasigi bugday nisasta 

■ 1 paket vanilya sekeri 

Arzuya göre icine ceviz yada toz badem samfistigi

Serbet icin

■ 3 su bardagi seker 

■ 2 su bardagi su 

■ ceyrek limon suyu 



Yapilisi 


İlk önce serbetini hazirlayip sogutalim bir kenarda..
Tencereye sekeri suyu  alalim kaynamaya birakalim kaynayan serbetin altini orta dereceye getirim ocakta 30 dakika kaynatip limonu ekleyip ocagin altini kisalim..
Sogumasini bekleyelim










Muhallebe malzemelerini uygun bir tencereye alalim ve tel cirpiciyla cirparak kaynatalim .Katilasan muhallebemiz ocaktan alinip sogmaya birakalim..


Baklavalik yufkalarimizi kara ,kare kesip ortasina muhallebe den pay edelim ve bir parca ceviz de koyalim ve mektup zarfi gibi kapatip yagli kagit serilmis bir firin tepsisine yerlestip dizelim..
Üzerine tereyagini eritip gezdirelim ve 200 derece orta katta üzerleri kizarana dek pisirelim .Firindan cikardigimiz sicak söbiyetimizin üzerine soguk serbeti gezdirip 20 dakika dinledirim servis edelim 

Afiyet olsun 








PAYLAŞ:

No Comment to " KAYMAKLI ŞÖBİYET TARİFİ "