FIRINDA TAVUK ŞİŞ TARİFİ
Firinda tavuk şiş sevenler böyle buyursun dermisim ;)
Firinda tavuk yada et sis yapiyorum ama kuru oluyor diyen arkadaslara tavsiyem ..Mutlaka sos yapin ve orta derece de pisirin derim sislerinizi..Kuru olmayacak cok lezzetli olacak ..
Firinda tavuk sis
Malzemeler
■ 300 g tavuk göğüsü
■ 1 adet patlican
■ 2 adet domates
■ 2 adet carli yada sivri biber
■ 1 adet büyüK boy kuru soğan
■ tavuk baharati
Şiş cöp yeterince
sosu için
■ 3 su bardağı su
■ 2 yemek kaşığı domates salçası
■ 1/2 çay bardağı sıvı yağ
■ 3 diş sarmısak
■ tuz ,karabiber ,pul biber
Yapılışı
Etimizi küp şeklinde ufaltalım ve tavuk baharatı ile harmanlayalım.Tavuk baharatınız yoksa siz dilediğiniz baharat kullanabilirsiniz .Patlicanı ,domates ve biberi sudan geçirip alacalı soyduğumuz patlicani küp şeklin de doğrayalım .Diğer malzemeleri de doğrayalım ve şişlere takalım.Bir kâse'nin içine sos malzemelerini alalım .Sarmısağı ezip ilave edelim karıştırıp ,fırın tepsisine dizdiğimiz şişlerin üzerine sosumuzu gezdirelim ve 220 derece alt katında fırında pişirelim.Artan mazemelerimizi de tepsiye alalım sakın atmayalım ;) Biraz patlican ,domates ,soğan artti onlarıda tepsiye ilave ettim ;)
Afiyet olsun
No Comment to " FIRINDA TAVUK ŞİŞ TARİFİ "