Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

BEZELYELİ,MISIRLI KUŞKONMAZ ÇORBASI TARİFİ ( SPARGEL )

Bu sabah alisveris isini esime biraktim .Ve posetleri bosaltigimda sanki önüne ne geldiyse almis dedim :))))
Beyaz kuskonmaz ( spargel ) görünce sasirdim dogrusu  :)
Nerden aklina geldi dedim kuskonmaz ne biliyim almanlar aliyordu bende aldim dedi  :))) Madem almis pisirmesi de bana düser dedim..



Hayal gücumuzu kullanarak buzlukta haslanmis beselye ve misir taneleri vardi ortaya bu malzemelerle bol besleyici bir corba cikardim..
Vaydasininda çok oldugu kuskonmaz 

HAMİLELERE
KALP HASTLARINA
BAGIRSAK HASTALARINA 
ÇOK FAYDALI OLDUGU SÖYLENİYOR


Buyrun söyle bir göz atalim tarifime umarim siz de begenirsiniz ;)



Kuskonmaz corbasi 

Malzemeleri 


■ 400 g beyaz kuskonmaz 

■ 1 adet rendelenmis kurusogan

■ 1 su bardağı haslanmis misir ve bezelye karisimi

■ 2 yemek kasigi un

■ 200 ml sivi krema  (  Sahne )

■ 1.5 litre et suyu yada 1.5 litre su ve 1 adet et suyu tableti 

■ yeterin ce tuz ve karabiber 




Yapilisi 


Uygun bir tencereye yagi ertin unu ve sogan rendesini 4 dakika tahta bir kasikla karistirin ve sivi kremayi suyu ekleyip dogradiginiz ve sudan gectirdiginiz kuskonmazi tuzu ,biberi ,bezelye, misir karisimi da ekleyerek suyunu ilave edip kaynamaya birakin.3 dakika fokur ,fokur kaynayan corbanizin altini orta ayara getirin ve 30 dakika pisirin ..
Afiyet olsun 






PAYLAŞ:

No Comment to " BEZELYELİ,MISIRLI KUŞKONMAZ ÇORBASI TARİFİ ( SPARGEL ) "