BALKABAKLI KUBBE TARİFİ
Balkabaklı KubbeTarifi'nin Malzemeleri
2 paket petibör bisküvi
Yarım kilo bal kabağı
1 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
2 paket krem şanti veya hazır muhallebi
1 bardak soğuk süt (krem şanti hazırlamak için)
Üzerine;
Süslemek için istediğiniz sosu kullanabilirsiniz
Streç film
Yuvarlak büyük kase veya pilav süzgeci
Balkabaklı Kubbe Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle balkabağınızı küp küp doğrayıp tencereye alın üzerine toz şekeri dökün ve su ilave edin üzeri geçene kadar. Balkabaklarını haşlamaya bırakın. Haşlanan balkabakların tarçını ekleyip çatalla ezip soğumaya bırakın. Şekil için kullanacağınız kase veya süzgecin içinden dışına doğru streç film yayın. Hazırladığınız krem şantiden streç filme yayın, ardından petibörlri dizin ve kalan krem şantiyle petibörleri kapatın balkabağını içine döküp petibörle kapatın dışarda kalan streç filmle üzerini kapatıp dondurucuda donana kadar bekletin. Servis zamanından 15 dk önce çıkarın ve geniş sunumluya ters çevirip streç filmi üzerinden çıkarın üzerini istediğiniz sosla süslemeniz mümkündür. Afiyet olsun.
Tarif için Yasemin güney hanıma teşekkür ederim
No Comment to " BALKABAKLI KUBBE TARİFİ "