Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

ERİŞTE NASIL YAPILIR / KESİLİR

Blogumun takipçilerine yarın iftara yapabileceğiniz anadolu 'nun mutfağın 'ın olmazsa olmazı erişte yapabilirsiniz..
Hiç unutman bir gün bir arkadaşımın yengesi dedi 'ki görümcesine siz almanya kızları ne bilirsiniz mantı bükmesini ,yufka açmasını ,erişte kesmesini...
Sadece sustum :)))))
Biz almanyalı kızlar ortama uyanlardandır ;)
Biz köye gider köylü .Şehire gidercde şehirli oluruz..
Yufkada açar ,erişte de keserim...
Biz gurbetçi çocuklarıyız ;)
Siz dostlarıma her ramazan ayında annecimin kestiği erişteyi paylaşmak istedim..Ama ben annem gibi yamadım tek farkı bezdirdim yani teflon pizza tavası yada saçta hafif terz düz yapıp ust ustte koydum açtığım erişte yufkalarını.
Bu eristeyi ramazan ayı boyunca farklı lezzetler de ortaya çıkarabilirsiniz ..Ne mi ?
Yeşil mercimekli erişte çorbası ,Yoğurtlu soslu erişte ,Şekerli teryağlı erişte, nohutlu erişte ,Bulgurlu erişte , Acılı biberli teryağlı erişte ,etli soteli erişte  ve hayal gücünüze göre tabii ki 
Yani eriste ramazan ayının gözdesi diyebilirim  :)))))
Neden bezdirdiğimi yani saçta çevirdiğimi sorarsanız ;)
Rahmetli anneannem Ayşe Şahin hatun ustaydı nur için de yatsın canım benim..Rahmetlim de görmüstüm ve ilgimi çekmişti ..Yani lezzetli oluyor ve hamur olmuyor deneyin çok seveceksiniz eminim..
Ben en çok şekerlisini severim eriştenin annem arada bir iftara yapar biz de afiyetle yerdik :(
Ah annecim artık ben yapıyorum ;) 
Ve sen severek övünüyorsun  benimle canım annem ♡♡♡♡
Erişte ,mantı hamuru denildiğin de zorsunuyor insan sanki  zormuş gibi ..İnanın sandığınız,düşündüğüğünüz kadar zor değil siz isteyin yeter ki  ;)
Kadi kolay gelsin 




Erişte kesmesi tarifi 

Malzemeler

■ 3 adet yumurta

■ 1yemek kaşığı tuz

■ 1 su bardağı süt ( 150 ml kadar )

Ve alabildiği kadar un
Hamur katı sert kıvamda olmalı...


Yapılışı

Tüm malzemeleri derin bir kaba alıyoruz ve sert bir hamur elde ediyoruruz.Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dakika kadar dinlendirip 6 eşit beze alıyoruz..Bezeleri tezgaha un serperek servis tabağı büyüklügün de açıyoruz ve pizza tavası yada ekmek sacında hararetli derece de ders düz yapıp çeviriyoruz.Yufka göz,göz olacak ..İşlem bittin ce üst,üste yerleştirip aynen resimde ki gibi şeritler kesip erişte dilediğiniz kalınlıkta kesilebilir .Erişte soğuyup kuruduğunda cam kavanoz yada pez dorbada saklayabilirsiniz ..Afiyet olsun








PAYLAŞ:

1 yorum to ''ERİŞTE NASIL YAPILIR / KESİLİR"

ADD COMMENT