Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

PUDİNGLİ RULO ÇÖREK TARİFİ ( PUDDİNGSCHNECKE )

Hepinizi kocaman selamlıyorum blogumu ziyaret eden takipçilerim.Bu sabah yine koşuşturmaca okul , kreş , iş ev derken günü bittirdik.Rabbim bundan geri koymasın inşallah.
Sabah alışveriş esnasında gözüm Bäckerei çöreklerine takıldı ama işte katkı varmı ki diyerek şüpheyle almadım.
Eve geldiğim de dolabları inceledim şükür elim de olam malzemelelerimle muhteşem bir lezzet ortaya çıkardım..
İnanın bana tadı tam istediğim gibi oldu..
Elinize kâğız , kaleminizi alın ve tarif defterinize yazın derim..
Çünkü herzamam lazım olacak ;)
Çocuklarınız belki kuru üzüm sevmeye bilir ama onada çare var :))))) damla çikolata yada iri çekilmiş fındık, badem de olur..
Bu tarifi tabii ki siz damak tadınıza göre de yapabilirsiniz ...Mesela vanilya değil de çikolata puding .Yada çilekli puding ve piştikten sonra taze çileklerle de süsleyip üzerine jöle gezdirebilirsiniz..Ahhhh bende ki hayal de yani bir acayip  :)))))
Hadin eviniz puding koksun ne dersiniz ?
Yapanlara kolay gelsin 
Afiyet olsun 




Pudingli rulo çörek nasıl yapılır ?




 Malzemeler

■ Hamuru için


■ 120 ml süt ( ılık olacak )

■ 50 g şeker

■ 1 paket ( 1 tatlı kaşığı ) vanilyasekeri

■ 100 g tereyağ  ( eritilecek ılık olacak )

■ 2 adet oda sicaklığında yumurta

■ 1 adet yaş maya

■ 500 g un


Arası için

■ 2 paket vanilya puding tozu

■ 80 g şeker yani ( 6 yemek kaşığı )

■ 750 ml süt ( 4 su bardağı )

Avuç dolusu kuru üzüm çekirdeksiz

Üzerine sürmek için

■ 1 adet yumurta

■ 2 yemek kaşığı kaysı marmalatı

■ 2 yemek kaşığı su




Yapılışı


İlk önce puding hazırlamak için sütü uygun bir tencereye alalım ve tarifine göre pişirelim..
Kaymaklanmaması için pişen pudingin üzerini kapatalım ..
Hamurumuza geçelim
Hamur malzemelerini un ve yumurta hariç derin bir yoğurma kabına alalım ve tel çırpıcıyla köpürterek Çırpalım un ve yumurtayı ekleyelim elimize yapışmayacak bir hamur yoğuralım..
Üzerini örtelim yoğurduğumuz hamuru 30 dakika mayalayalım .Hamur ikiye katlanacak..
Mayalanan hamuru desgahın üzerinde un serpmeden yaklaşık 30 × 50 cm çapında merdane yardımıyla açalım ve üzerine soğumuş puding karıştırıp hamurun üzetini her bir yanını güzelce yağlayalım.1 avuç dolusu kuru üzümü serpip resimde ki gibi rulo yapalım ve 17 eşit parçalara kesip pudigli yüzü yukarı bakacak sekil de yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.Fırını ısıtmadam tepsileri firına sürüp 30 dakika tekrar tepsi mayası yapalım.
Mayalanan ruloların üzerine yumurta sürelim ve 200 derece de üzerleri kızarana dek pişirelim..Bu arada bir davays yada ufak bir tencereye marmalat ve suyu alalım ve tahta kaşıkla karıştırarak ısıtalım sicak çöreklerin üzerlerini marmalatla fırça yardımıyla sürelim..
Afiyet olsun



PAYLAŞ:

No Comment to " PUDİNGLİ RULO ÇÖREK TARİFİ ( PUDDİNGSCHNECKE ) "