Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

SALATA BÖREĞİ ( GÖZLEME ) TARİFİ


Buram , buram kokan özlemini çektiyim baba vatanım iç anadoluuuu :) Ömerhacılı 
Annelerimizin köylerde tandırda  pisirdiği yufkaları , börekleri özledim..Yöre , yöre isim değişir gözleme yada börek denilir ...Dolabımda baktım iki adet patlucan kalmış bol yeşilik de var dedim salata böreği yapıyım..Hani fenada olmadı  ;) Mis gibi buzlu ayranla acılı salata böreği looop , loooop indi mideye  :))) Birazdan bir yürüyüş yapar o Kalorileri yakarız ;) 
Hadi yapanlara kolay gelsin veee afuyetcikler olsun  byeeee



Salata böreği ( gözleme ) 



Malzemeler


-- 400 ml ılık su ve süt karışımı 

-- 1 silme yemek kaşığı tuz 

-- 1 adet yaş maya  ( 42g )

-- yeterince un

ele yapışmayan bir hamur olacak



İç harcı için 

-- 1 adet küçük boy patlican

-- 1 adet ufak kuru soğan

-- 1 adet domates 

-- 1 adet sivri biber 

-- 1 avuç mayadanoz 

-- taze soğan

-- tuz

-- acı yada tatlı kırmızı pul biber 

-- 1 yemek kaşığı zeytin yağ 

Un hariç malzemeleri uygun bir kaba alalım ve maya ve tuz eriyene dek çırpalım..Unu azar , azar karışıma ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.Hamurun üzerini bir bez yada kapakla kapatıp mayalanmasını sağlayalım..Bizde bu arada iç malzemesini hazırlamaya başlıyalım.Tüm malzemeleri sudan geçirip patlicani alacali soyup mümkün olduğu kadar incecik doğrayalım..Tuzunu , biberini zeytin yağini ekleyip karıştıralım.Mayalanan hamurdan  mandalina büyüklügünde bezeler alalım un  serperek  ve servis tabak büyüklüğunde acalalım ve iç malzememizi tek taraflı yayarak kapatalım ve elinizle kenarlarini bastırıp teflon tavada, silex de , pizza tavada yada saçta önlü arkalı pişirelim..Afiyet olsun









PAYLAŞ:

No Comment to " SALATA BÖREĞİ ( GÖZLEME ) TARİFİ "