SALATA BÖREĞİ ( GÖZLEME ) TARİFİ
Buram , buram kokan özlemini çektiyim baba vatanım iç anadoluuuu :) Ömerhacılı
Annelerimizin köylerde tandırda pisirdiği yufkaları , börekleri özledim..Yöre , yöre isim değişir gözleme yada börek denilir ...Dolabımda baktım iki adet patlucan kalmış bol yeşilik de var dedim salata böreği yapıyım..Hani fenada olmadı ;) Mis gibi buzlu ayranla acılı salata böreği looop , loooop indi mideye :))) Birazdan bir yürüyüş yapar o Kalorileri yakarız ;)
Hadi yapanlara kolay gelsin veee afuyetcikler olsun byeeee
Salata böreği ( gözleme )
-- 400 ml ılık su ve süt karışımı
-- 1 silme yemek kaşığı tuz
-- 1 adet yaş maya ( 42g )
-- yeterince un
ele yapışmayan bir hamur olacak
İç harcı için
-- 1 adet küçük boy patlican
-- 1 adet ufak kuru soğan
-- 1 adet domates
-- 1 adet sivri biber
-- 1 avuç mayadanoz
-- taze soğan
-- tuz
-- acı yada tatlı kırmızı pul biber
-- 1 yemek kaşığı zeytin yağ
Un hariç malzemeleri uygun bir kaba alalım ve maya ve tuz eriyene dek çırpalım..Unu azar , azar karışıma ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.Hamurun üzerini bir bez yada kapakla kapatıp mayalanmasını sağlayalım..Bizde bu arada iç malzemesini hazırlamaya başlıyalım.Tüm malzemeleri sudan geçirip patlicani alacali soyup mümkün olduğu kadar incecik doğrayalım..Tuzunu , biberini zeytin yağini ekleyip karıştıralım.Mayalanan hamurdan mandalina büyüklügünde bezeler alalım un serperek ve servis tabak büyüklüğunde acalalım ve iç malzememizi tek taraflı yayarak kapatalım ve elinizle kenarlarini bastırıp teflon tavada, silex de , pizza tavada yada saçta önlü arkalı pişirelim..Afiyet olsun
No Comment to " SALATA BÖREĞİ ( GÖZLEME ) TARİFİ "