SÜNÜBERİ TARİFİ ( HATAY İSKENDURUN )
Emine Gökmen Korcak Sunumuyla
Sünüberi tarifi
Hatay-Iskenderun yöresine ait bir yemek.
Yapılışı :
Patlicanlari alaca soyup dilimleyip tuzlayin aci suyu çiksin.
Diyer yandan bir geniş kaba domatesleri soyup küp küp doğrayin
Yesil taze fasulyeleride temizleyip ortadan dilip iki veya üçer santim uzunlukta doğrayin.
Akşamdan islatilmiş yada haşlanmiş nohutlarida ekleyin bir başta kuru soğani yemeklik doğrayin
Üzerine bir kaşik biber salçasi ysrim kaşik domates salçasi tuz karabiber bunlari elinizle salçasi eriyecek şekilde kariştirip patlicanlarin aralarina aldiği kadar yerleştirip tencereye yerleştirip zeytin yağinida üzerine gezdirip ocağinizi açin kaynadiktan sonra kısık ateşte yarim saat pişmesi yeterli.
Unuttum bir bardak kadarda su ilave edin çünki çok sulaniyor.ben göz karari yapiyorum her şeyini )))
Hadin bakim afiyet olsun kolay gelsin.) Hayirli iftarlar)) NOT)))))BIRDE Fikir olsun bu yemegin yaninda neler yenir))) Yesil sogan,Turp,Tere,Taze Pide,Közlenmis ACI Biber,Ayrannnnn olmassa olmaz))))
No Comment to " SÜNÜBERİ TARİFİ ( HATAY İSKENDURUN ) "