Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

GÜLO USULU KALIP EKMEK TARİFİ


Bir ekmek sür fırına ..
Bir kek yap hanım çayın yanına ..
Ömür dediğin nedir ki heeeey yıllar su misali aktı geçti bir rüzgar gibi ..15 yıl ..3 evlat
Bugün benim evlilik yıldönümüm..
Bir ekmegi 15 yıl paylaştığım eşim , yavrularım hayatta ki tek gayelerim .Iki kişiyken 5 olduk .Beş nufusa bakan evime ekmek getiren hayat arkadaşım.Her daim bizi düşunen adam gibi adam canim eşim.İyi ki sen benim yarimsin .Rabbim başımızdan hiç eksik etmesin seni yarim.Bütün kalbim senindir bir ömür .

ŞEREFLE BİTİRİLMESİ GEREKEN EN ASİL GÖREV HAYATTIR .BİR LOKMA EKMEK İÇİN SERVETİNİ ÇİĞNETMEYE ,
BİR ANLIK EĞLENCE İÇİN SERVETİNİ TÜKETMEYE ,
BİR ZAMALIK MEVKİİ İÇİN EL AYAK ÖPMEYE
İNSANLARI EZİP GEÇMEYE , GÜNLÜK MENFAATLER İÇİN , ONURUNU TERK ETMEYE , BİR KISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BU HAYAT .


Gülo usulu kalıp  ekmek tarifi 


Malzemeler 

500 g un 

1 tatlı kaşığı şeker 

2 tatlı kaşığı tuz 

1 adet yaş maya ( 42 g )

330 ml ılık süt 

30 g tereyağ 

kalıbı yağlamak için 

margarin ve bir miktar un

Yapılışı 
-------------

Derin bir kabın içine eritilmiş tereyağını alıyoruz .Ilik suyu , mayayı , şeker ve tuzu ekleyip maya eriyene dek karıştırıyoruz.Unu ekleyip yoğuruyoruz..Hamur ele yapışkan bir hamur olacak .Kalıbı yağlayıp her bir yanını unluyoruz ve hamuru elimizi suya batırarak hamuru kalıba alıyoruz.Sicak bir ortamda üzerini kapatarak mayalanmasını sağlıyoruz.Hamur ikiye katlanmış ise mayası gelmiş demektir.Üzerine biraz su serperek un serpin ve 200 derece önceden ısıtılmış orta katta pişirin..
Afiyet olsun 








PAYLAŞ:

No Comment to " GÜLO USULU KALIP EKMEK TARİFİ "