Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

ÇİLEK MARMELATI TARİFİ

Musmutlu güneşli bir gün diliyorum takipçilerime 
Her sezon olduğu gibi bu sezonda çilek marmelatı ve çilek reçeli yapmadan olmaz değil mi ? 
Mis gibi tüm evi saran çilek kokusu olmadan olmuyor.
Özellikle de ev halkının sormasıyla Gülo kolları sıvıyor :) 
Bu vereceğim tarifle kayısı yada diğer mesimlik meyfelerinizi bu şekil de marmelat yapabilirsiniz ..
Hadi bana kolay gelsin  :) 











Malzemelerimiz 


-- 2 kilo çilek 

-- 1.5 kilo şeker 

-- 1 tatlı kaşığı limon suyu 


YAPILIŞI 

Çileklerinizi suya ıslayıp güzelce yıkadıktan sonra saplarından ayırın ve suyunu salması için bir kevgire alın ..
Uyun derin bir tencereye aldığımız çileklerin üzerine şekeri dökelim tencerenin kapağını kapatıp geceden yaparsak dahaiyi olur ertisi gün sulanan çileklerimizi kaşıkla karıştırıp kaynamaya ocağa alalım.kaynayan çilekler orta hararette pişirip yaklaşık 1 saat kadar kâfi ..
Ocaktan alıp tencereyi blenderle püreleyip tekrar ocağa alıyoruz 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyip bir taşım kaynatıp kavanozlara ilave edip sıkıca kapağını kapatıp ters çeviriyoruz.Bu yöntem vakkumlanmasını sağlayacaktır ve uzun ömürlü olacatır..

Afiyet olsun U




PAYLAŞ:

No Comment to " ÇİLEK MARMELATI TARİFİ "