Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

KIYMALI PATATES DOLMASI TARİFİ

Yaz aylarında severek pişirdiğim dolma türlerinden birtanesidir patates dolması.
Ev halkıda en çok patates dolması sever .Yanında sarmısaklı cacıkta olursa değmeyin keyfimize.
Ben kıymalı seviyorum ama siz bulgur ve piriçli bol yeşilik ve baharatlıda yapabilirsiniz ..




Patates dolması tarifi 






Gerekli malzemeler 

-- 8 adet orta boy soyulmus yıkanmış patates 

--200 gr orta yağlı kıyma 

-- 1 çay bardağı bulgur 

-- yarım çay bardağı sudan geçirilmiş pirinç 

--tuz 

-- kırmızı pulbiber 

-- 1 avuç taze nane , dere otu , taze soğan 

-- 1 adet sivri biber 

-- 1 adet domates

sosu için

-- yarım çay bardağı zeytin yağı

-- tuz ve su , karabiber , pul biber 

-- 2.5 su bardağı kaynar su 


Yapılışı


Patatesleri soyuo sudan geçirip pıçak yardımį ile ortasını yani içini oyuyoruz ve bir kenara alıyoruz bu arada iç malzemesini hazırlıyoruz..Kıymanın içine incecik kıyılmış yeşilikleri ve pirinç , bulguru diğer malzemeleri dd ekleyip güzel ce yoğuruyoruz.Bu içten patateslerini doldurup uygun bir tencereye diziyoruz.Ben üzerine sivri biber domates soğanda doğrarım ama büyükçe olacak ufak, ufak doğranam.Bir kaç yaprak taze nabe ve dereotu ekleyip sosunu hazırlamaya başlayalım.ufak bir tencereye yağ kızdılır salça hafif kokusu gelene dek yakılır ve su baharat eklenerek bir taşım kaynatır dolmayadökülür .Tencerenin kapağı kapatılır ve orta hararette suyu hafif çekilene dek ve patatesler pişene dek pişirilir.
Afiyet olsun

PAYLAŞ:

No Comment to " KIYMALI PATATES DOLMASI TARİFİ "