Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

PEYNİRLİ İRMİK HELVASI TARİFİ

Peynirli irmik helvası yediniz mi ?
Yemediyseniz buyrun emine gökmen ablamızın tarifiyle deneyin derim ;)

Emine Gökmen Korcak Sunumuyla 
Peynirli İrmik Helvası 

1 su bardaği irmik 

125 gr tereyağinda hafir pembeleşene kadar kavrulur

Küçük bir tencerede 2 subardaği su
 2 subardaği şekeri bir taşım kaynatip kavrulan irmiğin üzerine yavaş yavaş dökün karıştirin ocaği kapatıp içine 2 paket mozzerella koyup tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirdikten sonra ocağı tekrar açıp orta hararette karıştirarak peynirle irmiğin iyice birbiriyle karışana kadar tahta kaşıkla kuvvetlice karıştırın ve sıcak servis edilmesi gerek içindeku peynirin donaması için









PAYLAŞ:

No Comment to " PEYNİRLİ İRMİK HELVASI TARİFİ "