PEYNİRLİ İRMİK HELVASI TARİFİ
Peynirli irmik helvası yediniz mi ?Yemediyseniz buyrun emine gökmen ablamızın tarifiyle deneyin derim ;)
Emine Gökmen Korcak Sunumuyla
Peynirli İrmik Helvası
1 su bardaği irmik
125 gr tereyağinda hafir pembeleşene kadar kavrulur
Küçük bir tencerede 2 subardaği su
2 subardaği şekeri bir taşım kaynatip kavrulan irmiğin üzerine yavaş yavaş dökün karıştirin ocaği kapatıp içine 2 paket mozzerella koyup tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirdikten sonra ocağı tekrar açıp orta hararette karıştirarak peynirle irmiğin iyice birbiriyle karışana kadar tahta kaşıkla kuvvetlice karıştırın ve sıcak servis edilmesi gerek içindeku peynirin donaması için
No Comment to " PEYNİRLİ İRMİK HELVASI TARİFİ "