KIYIR ,KIYIR PASTANE POĞAÇASI
Hani bazen canımız çayın yanında hamur işi çeker yada kurabiye ,pasta gibi..Bende arkadaşlarımla doplandık şöyle güzel bir çay günü yapalım dedik..Yanına bu müthiş poğaçayı yaptım.Arkadaşlar tadını keteye benzetti..Kıyır ,kıyır içi peynirli ağızda dağılan bir poğaça oldu..Ellerime sağlık :)))))
Pratik hemencik yapabileceğiniz mayasız bir poğaça tarifi ..
Hadi size kolay gele ;)
Kıyır ,kıyır pastane poğaçası tarifi
Malzemeler
-- 500 g un
-- 1.5 çay bardağı quarck ( süzme yoğurt )
-- 1 tatlı kaşığı tuz
-- yarım çay bardağı şeker
-- 2 adet yumurta
-- 2 paket kabartma tozu
-- 1 çay kaşığ mahlep
-- 1 çay kaşığ beyaz üzüm sirkesi
-- 200 g oda sicakliğında tere yağ
-- yarım çay bardağı sıvı yağ
-- bir avuç dolusu dereotu
-- bir avuç dolusu maydanoz
Üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı
İçi için 100 g beyaz peynir
Yapılışı
Maydanoz ve dereotu sudan geçirilir ve suyu alınır ince ,ince doğrayıp bir kenara alınır.Yoğurma kabına önce sıvılar alınır un ve dereotu maydonoz hariç güzelce çırpılır mikser yardımıyla ve un azar ,azar eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir..Yapısacak olursa un takviye edilir.En son maydanoz ve dereotu eklenerek tekrar yoğrulur iyice malzemeler birbirine yedirilir ve avuç içine bezeler alınarak dilediğiniz iç malzemesi koyularak şekil verilir yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir yumurta sarısıyla üzerleri cilalanır arzuya göre hasas yada susam gibi ot serpilerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında orta katta üzerleri kızarana dek pişirilir..
Afiyet olsun
No Comment to " KIYIR ,KIYIR PASTANE POĞAÇASI "