Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

KAŞIK TATLISI TARİFİ

Musmutlu bir hafta sonu diliyorum değerli takipçilerime..
Dün halka tatlısı yapmıştım ve aynı tariften farklı olsun diye kasık tatlısı yaptım..Adını kaşık tatlısı ilan ettim çünkü işlem kaşıkla oluyor.Biraz zahmVanille Aromalsada yemesi ve görüntüsü harika oluyor..Tek zahmeti kaşığa her islemde soguk yaga batirmaniz ve hamuru krema torbasıyla kaşığa sıkmanız ve kaşığı yağın içine atmanız olacak.
Daha hoş bir görsellik istiyorsanız fritöse de kızartın.Yada yağ hamuru yağın içine attiginizda üzerini kapatsın altı üstü aynı anda kızarır..Ben yağı az kullandığım için  ters düz yaptım çeviriken istediğim görüntuye ulasamadım..
Yapanlara kolay gelsin ve afiyet olsun..




Kaşık tatlısı 




Malzemeler 

■ 3 su bardağı su 

■ 100 g tereyağ 

■ 3 su bardağı un 

■ 3 adet yumurta 

■ 2 yemek kaşığı ince irmik 

■ 1 tatlı kaşığı kabartmatozu 

■ 1 tatlı kaşığı şeker 

■ 1 tutam tuz 

■ 10 damla Butter vanille aroma  ( vanilya aroma  ) 


Şerbeti için 

■ 1 kilo seker 

■ 750 ml su 

■ 1 paket vanilya sekeri 

■ 10 damla limon suyu


Yapılışı 

ilk önce şerbetini hazırlayıp soğutuyoruz.
Tencereye şekeri ,vanilya ve suyu aliyoruz karistirip kaynamaya bırakıyoruz.30 dakika kaynattıp limonu damlatıyoruz bir taşım daha kaynattıp ocaktan alıp soğmaya bırakıyoruz.
Tatlımızın hamurunu geçiyoruz..
Tencreyi ocağa koyup suyu ve yağı ilave ediyoruz yağ eriyince azar ,azar unu ekleyip tahta kaşıkla pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz..10 - 15 dakika karıtırıyoruz ve ocaktan alıp soğmasını bekliyoruz..Soğuyan hamura diğer mazemeleri ekleyip miksele son hiz çırpıyoruz kıvama gelen hamuru şantı tormasına doldurup orta hararette yağda önce yağa batirilan kaşiga sıkıp yağa attıyoruz ve kızaran tatlımızı serbete attıyoruz. İşlemi hamur bittene dek tekrarlıyoruz.Tatlıları serbette fazla bekletmeden alıyoruz servis tabağina diziyoruz.Afiyet olsun

PAYLAŞ:

No Comment to " KAŞIK TATLISI TARİFİ "