HALKA TATLISI TARİFİ
Yapilisi zahmetli gibi görünse de yemesi çok lezzetli olur halka tatlimizin ..Bu verecegem tarifle farkli sekil de verebilirsiniz ..Tulumba tatlisi gibi yada yağ damlattim yemek kasigin üzerine santi sıkacagi ile sıkıp yağda kizartin.Tulumba ve halka tatlimizin genel olarak cogu üc asagi bes yukari ayni yaparlar .Ama ben sadece bir farklilik olarak aroma damlattim hamuruna ve serbetine vanilyasekeri ilave ettim..Misler gibi koktu .Vanilya aroma damlasi muhtemmelen türkiyede de vardir diye düsündüm.
Artik gecelim lezzetli tatlimizin tarifine ;)
Halka tatlisi tarifi
malzemeler
Hamuru için
■ 3 su bardagi su
■ 100 g tereyag
■ 3 su bardagi un
■ 3 adet yumurta
■ 3 yemek kasigi ince irmik
■ 1 yemek kasigi nisasta
■ 1 tatli kasigi kabartmatozu
■ 1 yemek kasigi seker
■ 1 fiske tuz
■ 7 damla Butter vanillearoma
( Vanilya aromasi )
Serbet için
1 kilo seker
750 ml su
10 damla limon suyu
1 paket vanilya sekeri
Yapilisi
Evvela serbetini hazirliyoruz .Suyu tencereye aliyoruz .Seketi nvanilya sekerini ekleyip 30 dakika kaynattim limonunu damlatip ocaktan aliyoruz ve sogmaya birakiyoruz.
Tencereye suyu ve yagi ekleyerek eritelim yaği orta ateste ocagi .Unu ekleyelim ve hizlica karistirarak puruzsuz bir hamur elde edelim..8-10 dakika orta hararette dibine tutmayacak.Hamuru bir kaba bosaltim sogumaya birakiyoruz.Soguyan hamurumuza yumurtalari kirip diger malzemeleri de ekleyip miksele hizla cirpiyoruz.Hamurun kivami kesinlikle akici bir hamur olmiyacak.Elimizi islatip hamura eledigimizde ele yapmismayacak bir hamur olmali.
Santi yani krema sıkacagina dolduruyoruz hamuru ve cok hafif kizgin yagda sıkarak halka tatlimizi kizartiyoruz..Kizaran halkalarimizi serbete attim hemen cikariyoruz citir ,citir olmasi icin...
Islemi hamurlar bittene dek devam ediyoruz
Afiyet olsun
No Comment to " HALKA TATLISI TARİFİ "