KEPEKLİ UNLU PASKALYA ÇÖREĞİ TARİFİ ( TAVŞAN )
Merhabalar değerli takipçilerim.Kreşimiz de bugün harika bir çalışma yaptım minik ustalarım ile..
Sabah saat 8.30 elim ,kolum dolu sepetlerle kreşe girişim ve o minik masun meleklerin çığılığı oooollllleeeeeyyyy diye çığlik atmaları var mı bundan daha güzelli ?
Eğlenerek yaptığımız o minik ellerle poğaçalar muhteşem oldu ;)
Sizin de bu lezzetli poğaçaları denemenizi isterim mutlaka..Dilediğiniz şekli verebilirsiniz..
Hadi size kolay gelsin ;)
kepek unlu paslalya çöreği
malzemeler
■ 1 adet yaş maya
■ 1/2 tatlı kaşığı tuz
■ 80 g toz şeker
■ 90 g tere yağ ( eritilmiş )
■ 250 g ılık süt
■ 550 g un ( çavdar ,esmer yada kepek unu )
üzeri için
■ 1 adet yumurta sarısı
■ 2 yemek kaşığı süt
■ 1 çay kaşığı pudra sekeri
Göz kısmı için kuru üzüm
yapılışı
Un harıç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp tel çırpıçıyla köpürterek çırpıyoruz.Unu azar ,azar ekleyerek tek elimzle de karıştirarak yoğuruyoruz.Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz .üzerini bir poşetle yada kapağı ile kapatıp 30 dakika kadar mayalanmasını bekliyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğün de parçalar koparıp bezeliyoruz.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı diziyoruz kullak için iki ufak minik parçalar koparıp elimizle bastirarak yapismasini sagliyoruz....Yanak kısmina pıçakla çapraz çizikler atıp üzerini örtüp tekrar 20 dakika kadar bekliyoruz.1 adet yumurta sarısı ,süt ve pudrasekerini karıştırıp bezelerin üzerlerini fırçalıyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında orta katta üzerleri kızarana dek pişiriyoruz.
Afiyet olsun
No Comment to " KEPEKLİ UNLU PASKALYA ÇÖREĞİ TARİFİ ( TAVŞAN ) "