SİMİT SARAYI TARİFİ ( KOLAY SİMİT )
Hepinize hayırlı günler değerli takipçilerim.Huzurunuza simit sarayı tarifliyle çıkıyorum..Neden simit sarayı koydum ismi kısaca ifade ediyim ;)Uzun seneler öncesi eşimle iş seyahatine gitmiştik ve simit sarayında seytinli,tulum peynir ,sucuklu simitler yemiştik.Geçenler de eşimle muhabbeti oldu simit sarayı olsada gitsek demistik..Ama almanyada ki simit sarayı malesef benzemiyor :(
Uzun lafın kısası kendim yapıp kendimiz yiyelim diyerek kolları sıvayıp işe koyuldum.Hani hiçte fena olmadı ;) Hattaaaa muhteşem oldu diyebilirin heee ;)
Hatırlarsanız değerli takipçilerim 3 2 1 poğaça yapmıştım.O tarif ama biraz değişiklik yaptım :) Bir çok tariflerim de yapığım gibi hayal gücümü kullandım.
Simit tadı olması için mahlep ,su ve üzüm pskmezi ve kavrulmuş susam kullandım.Susamı kavrulmuş aldım marketen ve birazda kavrulmamış susam vardı evde onuda tavada orta hararette kaburdum takviye ettim kavrulmus susama.İç malzemeleri tamamem size kalmış.Ben marketten geçeneler de seytin ezmesi almıştım on ve çörek otlu çökelek vardı onu kullandım.
Hadi bana afiyet olsun mis gibi çıtıt simitler beni bekliyor yanında demlenmiş çayla :)
Yapanlarada kolay gelsin ;)
Simit sarayı simit tarifi
■500 g speisequarck yada süzme yoğurt
■ 4.50 g un ( 4 su bardağı )
■ 3 paket kabartma tozu
■ 1 yemek kaşığı toz seker
■ 1 tatlı kaşığı tuz
■ 1 tatlı kaşığı mahlep
■ 150 ml ( 1 su bardağı yapıyor ) sıvı yağ
üzeri için yarım çay bardak pekmez 3 yemek kaşığı su
Ve 1 1/2 su bardak kavrulmuş susam
Yapılışı
Yoğutma kabına unu ve sırayla tüm malzemeleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz .Hamurdan ufak limon büyüklüğunde parçalar kolarıp bezeler alıyoruz.Oval elimizle mühürleyip bezeleri ortasına dilediğimiz içden sürüp kapatıyoruz be elimzle şekil bir kenara alıyoruz.Pekmezi suyla karıştırıyoruz ve hazırladığımız simitlerimizi pekmeze ve sonra ardından hemen susama bulayıp yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı diziyoruz.
Dilerseniz bir kaç tane değisiklik olsun diye boş ekmekler de yapabilursiniz .Ben bezeledim yumurta sarisi sürüp pane galete ununa buladım.200 derece fırında pisirdim .Size süre veremiyecem çünkü her fırının pisirme süresi çok farklı oluyor.
Evimiz misler gibi pastane koktu desem yeridir ;)
Galete unuylada bulayabilirsiniz :)
No Comment to " SİMİT SARAYI TARİFİ ( KOLAY SİMİT ) "