Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

İÇLİ KÖFTE TARİFİ ( PATATES UNLU )

içli köfte nasıl yapılır ?

İçlı köfte her yörede farklı yapılır.Dış malzemelesini patates, irmik , bulgur , soğan , patates unu , tuz, karabiber , pul  biber ,  kiyma, yumurta, salça , ilave ettim ben .Ama her yöre farklı malzemeler kullanıyor. blogger , siteler de paylaşılan içlı köfte nasıl yapılır gezindim ama çoğu zamanda yaptığım uygulama tariflerle karşılastım.Bloggum ve sitemin ismine laik olmak için siz dostlarıma harika bir tarif çıkardım ortaya..Sihirli köfte yaptım ;)Un yerine kartoffel meh ( patates unu kullandım.Hafif olmasını sağlar dedim  :) İnce irmik hem dış hamurunun içine rondoda ezilip hamur yaparken tekrar rondodan aldıktan sonra 1 çay bardağı tekrar irmik ilave ettim ki kızartırken çıtır , çıtır olsun dedim..Tam düşündüğüm gibi de oldu :) Amaaaaa benim için önemli olan kızardıktan sonra hamur gibi olmaması..O açıdan önce kaynar suda haşlayıp sonra kızartım..Arzuya göre acılı , tereyağlı sosla servis edebilirsiniz..
Önemli olan yaparken içlı köfteyi elinizi ıslarak yapmanız.Yırtıkları önlemek için..
İşlemi bittirdikten sonra 1 saat buzlukta köftenizi dondurun ve kızgın yağda kızartın yada haşlayın.Dağılmalar olmaz.






İçli köfte tarifi



Dış malzeme için 

■ 1 su bardağı ince köftelik bulgur  ( 100 g ) 

■ 50 g ince irmik ve yogurduktan sonra tekrar 3 yemek k irmik gerekecek


■ 2 su bardağı kaynar su 

■ 1 adet orta boy haşlanmış  patates 

■ 50 g kıyma ( 2 yemek kaşığı dolusu )


■ 1 adet yumurta 

■ yarım su bardağı patates unu 

■ tuz 

■ 1 yemek kaşığı domates ve yarım yemek kaşığı biber sakçası

Arzuya göre kimyon


İç malzemesi için 

■ 200 g orta yağlı dana kıyma 

■ 1 yemek kaşığı tereyağ 

■ 3 yemek k ay çiçek yağ 

■ 1 adet ince kıyılmış kuru soğan

■ bir tutam yikanmış ince kıyılmış maydanoz

■ arzuya göre bir avuç dolusu ince çekilmiş ceviz içi

■ tuz , karabiber , pul biber 

■ yarım yemek kaşığı domates ve biber salçası 


Yapılışı 

İlk önce iç malmazemesini hazırlıyoruz.Tavaya kıymayı alıyoruz ve rengi koyulaşıp suyunu çekene dek kavuruyoruz.Tereyağ ve sıvı yağı ilave edip 3 dakika tahta kaşıkla karıştırıp diğer malzemeleri de ekleyip 10 dakika orta hararette kavurup soğumaya birakiyoruz.Bir kenara alıyoruz.Dış malzemerimize geçiyoruz.Rondo , robot aletinize bulguru ve kaynar suyu döküp iki dakika demlendiriyoruz.Ardindan tüm malzemeri ekleyip rondonuzu son hız çalıştırıp macun gibi eziyoruz .Derin bir kaba boşlatıyoruz hamuru ve tekrar 3 yemek kaşığı irmik ekleyip elinizle yoğuruyorsunuz.Hamur ele yapışıyor olacak ama sakın korkmayın dolabta serin yerde 10 dakika sonra kıvam alacak ..Dinlenen hamurunuzu yumurta büyüklüğun de eşit  bezeler yapıp ara , ara elinizi suya batırarak avcunuzun için de baş parmağınıza oyarak çanak yapıyoruz ve iç harcından koyuyoruz..Fazla kalın olmiyacak hamuru yoksa hamur olur ;) Elinizi suya batırarak işlemi tamamlarsanız yırtıkları önlemiş olurusunuz.Derin tencerede 2 lite su koyup biraz tuz ekleyip kaynatıp köfteleri haşlıyoruz.Daha sonra arzuya göre isterseniz kızgın yağda kızartabilirsiniz.
2 yemek kaşığı tereyağ ertip bir tavada 1 yemek kaşığı biber salçası vhafif sulandirip tuzunuda ekleyip 3 dakika kaynattıp üzerine servis yaparken gezdirdim :) 
Harika oldu afiyet olsun bize 
Size de kolay gelsin ;) 


















PAYLAŞ:

No Comment to " İÇLİ KÖFTE TARİFİ ( PATATES UNLU ) "