Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

DOĞUM GÜNÜ PASTASI

Canim oğlum bugün 14 yaşına bastı .İyi 'ki doğdu .İyi'ki var .İyi 'ki benim oğlum..Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin yavruma.Hayırlı evlat olsun bebeğim.Annecim nasıl bir pasta yapıyım dedim ..Anne yenilecek bir pasta olsun demezmi :))))))
Sakın şeker hamuruyla yapma dedi.Bol krema ( sahne)  ve çikolatalı olsun dedi ..
Hmmm düşündüm uzun , uzun .Oğlumun damak zevkine uygun bir pasta yaptım.3 kat pasta kalıbı kullandım ben ama siz diğer kelepçeli kalıblardanda kullanabilirsiniz tabii ki.
3 katlı kalıpla aslında üç padispanya keki pişrmenize gerek kalmıyor .Aralarını kesip kremayla doldura bilirsiniz..Dilediğiniz şekil de süsleyebilirsiniz.Benim yakışıklı aralarında istemedi ..Ben de soslu yaptım yani ıslak kek oldu..Siz seker hamuru ile yapicaksaniz harika bir fikir derim bu kalıp..
Buyrun geçelim tarifine ;)




Doğum günü pastası
























Malzemeleri



■ 6 adet oda sicaklığında yumurta

■ 1 buçuk su bardak toz şeker

■ 1 buçuk su bardak ılık süt

■ 2 buçuk su bardak ayçiçek yağ

■ 2 buçuk su bardak un

■ 2 buçuk çorba kaşığı kakao ( pasta kakao aci olani )

■ 2 palet kabartma tozu

■ 2 paket vanilyasekeri



üzeri için krema


■ 4 poşet krem şanti
tarifine göre uygulayın

yada 4 paket torten creme ruf



Sosu için

■ 1  su bardağı süt

■ 3 yemek kaşığı toz şeker

■ 1 yemek kaşığı teleleme kakai

■ 1 tatlı kaşığı buğday yada mısır nişasta

■ 200 g sütlü çikolata


Yapılışı


Şekeri , yumurtayı derin bir kapta köpürterek çırpıyoruz ve diğer malzemeleri de ekleyip akıcı bir kek hamuru elde ediyoruz.
Kalıbı önce margarinle iç kısmını her bir yanını yağlayıp mutlakaaa unluyoruz.Unlamazsaniz yapışır çıkarmakta zorlanırsınız.Hamuru kalıba düzenli bir sekilde akıtıp 170 derecd orta katta fırında pisiriyoruz..Süre vermiyorum çünkü her fırın farkli pisiriyor.Pişip pismediğini uzun bir şiş kürdanla batırarak kekinize kontrol edin.Pişen kekinizi fırından çıkarıp soğmayabırakın.Sosunu hazırlamak için tüm malzemeyi ufak bir tencereye alın ve orta derece de çikolata eriyene dek ısıtın..Ara , ara tel çırpıcıyla karıştırın..Ilik kekinizin üzerine 1 su bardağı kadar sos ayırın ve kekin üzerine gezdirin..Krem şantiyi tarifine göre uygulayın ve soğumuş pastanın üzerine krem sıkacağı ile dilediğiniz şekil de kramalayın..En son üzerine kalan sosdan arzuya göre gezdirin..
Afiyet olsun..



PAYLAŞ:

No Comment to " DOĞUM GÜNÜ PASTASI "