HELVA TADINDA AĞIZDA DAĞILAN ŞEKERPARE TARİFİ
Musmutlu bir pazar keyfi diliyorum değerli dostlarım.Rabbim ağız tadınızı hiç ama hiiiç bozmasın inşallah ;)
Hani insanın canı bazan tatlı çekerya !!!! Şöyle ağızda dagılsın helva tadında olsun istersiniz :))) Onun gibi bisey oldu bende de ;)Kolay tatlılardan ilk akla gelen şekerpare oldu ;)Ama işte bu şekerpare kola pratik ama hani şekerpareyi de herkez tutturamaz.Vereceğim tarif sizin favori tatlınız olacak derim inanın bana.Kıyır,kıyır helva tadında oluyor..Şerbetini dökerken tabanına yani üzerine gezdirmeyin.Üzeri kıyır ,kıyır oluyor..Serbeti tabanında ufffff mükemmel dostlar yaaaa :)))))
Neyse uzatmadan tarife geçelim ;)
Helva tadında ağızda dağılan şekerpare nasıl yapılır ?
Gerekli malzemeler
250 g tereyağ ( oda sicaklığında )
yarım su bardağı pudra sekeri ( 150 ml bardak kullandım )
3 adet yumurta sarısı
1 paket kabartmatozu
3 1/2 su bardağı un
Şerbeti için
3 su bardak su
3 su bardak şeker
3 damla limon damlası
YAPILIŞİ
Yumurta ,pudrasekeri ,kabartmatozu karıştırılır .Unu azar,azar ekleyerek ele yapışmayan hamur elde edilir.
Hamur bir kenara alınır ve şerbeti hazırlanır su ,seker bir tencereye alınır ve ortaa ateste 20 dakika kaynatılır limon sıkılır ve bi 15 dakika daha kaynatım altını kısıyoruz şerbetimizin.
Hamurlardan 40 eşit büyüklükte barçalar koparıp misketler yapıyoruz ve aralıklı fırın tepsimize diziyoruz..
Şekerparelerimizin ortalarına ben badem rendesi batırdım ama siz fındık,fıstık yada ortalarını çukurlaştırıp elinizin altında çekilmiş ceviz,badem de koyabilirsiniz ;) Tercih size kalmış ..
Şekerparelerimiz pişmeye hazır ise 200 derece orta katta üzerleri kızarana dek pişiriyoruz..Pişen tatlımızın ılık şerbetini yavaşçaaaaa altan döküyoruz .Yani serbeti üzerine dökmüyoruz..Tatlımız ın üzeri kıyır,kıyır olacak .
Afiyet olsun :)
Sakın paylaşmayı unutmayın dostlar diyorum :)
ELINE SAĞLIK
YanıtlaSilellerine saglik canim tam istediğim tarif.. görüntü süper tadini tahmin bile edemiyorum
YanıtlaSil