KİRMES DE SATILAN MANTAR KAVURMASI TARİFİ
Hayırlı bereketli , musmutlu bir cuma diliyorum blogumun değerli takipçileri.Bugün dolabimi açtım gözüme mantarlar takıldı.Aceba mantarları nasıl pisirsem ki diye düşünürken aklıma almanyada kirmisler de yediğimiz mantar kavurması geldi.Son zamanlarda ben artık almıyorum aceba katkı varmı diye her yediğim de düsunür oldum.Sorduğumda katkı yok deseler de içim rahat olmuyor malesef ;)Blogger ve sayfalarida gezindim bulamadım alman siteleri dişında.Blogumda yer alsın istedim ;)
Kirmes mantar kavurması
Malzemeler
■ 800 g mantar
■ 200 g sıvı krema ( Schlagsahne )
■ tuz
■ karabiber
■ 1/2 çay bardağı fıstık yağ yada ayçiçek yağ
■ 1adet taze soğan
■ 1 baş orta boy kuru soğan
Yapılışı
Mantarları bol suda derin bir kabinizda ıslayın ki kumundan arınılsın .Bol suda yıkayıp süzgeçten geçirdiğiniz mantarları bir kenara alalım ..Derin bir tencereye yağımızı alalım ve yıkayıp ince , ince kıydığımız taze soğanı kızgın yağa ilave edelim ardından mantarları doğramadan öylece ekleyip ..Tuzunu , biberini , kremayı ekleyip kızgın yağda suyunu salanadek ara , ara karıştırarak kavuruyoruz.Tencerenizin kapağını kapatmıyorsunuz.Suyunu çeken mantarlara uzunlamasına doğradımız kuru soğanıda ekleyip en son karıştırıyoruz soğanları fazla söndürmeden ocağın altını kapatıyoruz..Sos hazırlıyoruz
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarmısağı eziyoruz tuz ve biraz kırmızı toz biber ekleyip çırpıyoruz.
Mantarları servis tabağınıza portionluk alıp yoğurdu üzerine gezdirin
Afiyet olsun
No Comment to " KİRMES DE SATILAN MANTAR KAVURMASI TARİFİ "