Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

FIRINDA KIYMALI PATATES

Selamünaleyküm çok değerli kıymetli takipçilerim..
Almanyada havalar yavaş yavaş ısınmaya başlıyor tabii ki havalar açıldıkça bizim de morallerimiz ,keyiflerimiz yerine geliyor dermişim .Rabbim ağız tadımızı  bozmasın inşallah..Sizi bilmiyorum ama hakikaten ben bir gün öncesi ne pişireceğimi planlarım ☺️️Helede evde ki malzemleri değerlendirmek de ayrıca keyif verir bana 😀
Karnıyarık için artmış olan iç malzemesi ve ayran çorbası nın yanına patates salatası yapmıştım haşlanmış patateslerim vardı ..Aceba nasıl değerlendirsem diye düşünürken muhteşem bir birleşim oldu diyebilirim☺️️
Denemenizi isterim Harika 😂 

Fırında kıymalı patates 





Malzemeler 

✅ 300 g haşlanmış kabuklu patates

✅ 1 tatlı kaşığı biberiye kurusu

✅ nane kurusu
 
✅ antep pul biber

✅ 150 g orta yaplı dana kıyma 

✅ 1/2 çay bardağı ayçiçek yağ

✅ 3 diş Sarmısak

✅ Bir baş kuru soğan

 Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

Yeterince tuz ve iki yemek kaşı domates salçası

Yarım çay bardağı kaynar su


Yapılışı


Haşlanmış patatesleri fazla ufaltmamak şartıyla doğruyoruz .kabuklarını kesinlikle soyunuyoruz Ve uygun bir borcama alıyoruz.Ufak bir tencerenin içinde sıvı yağ kızdırıp kıymamızı ilave ediyoruz ve rengi gününe kadar bir süre çekene kadar kavuruyoruz.Diğer malzemeleri de ekleyerek en son suyunu ilave edip güzel 10 dakika orta hararetle pişiriyoruz.Patateslerimizin üzerine biberiye nane ve arzu ettiğiniz baharatların sevgikten sonra sussunuzu döküyoruz.En son üzerine bir adet domatesi yıkayıp dilimliyoruz ve diziyoruz arzuya göre istediğimiz şekilde sebze de ekleyebiliriz ben domates ve biber tercihimdi.
200° fırında 20 dakika pişirdikten sonra servis tabağını alıyoruz tamam tadınıza göre yanında cacık ve pilav çok iyi yakışıyor tavsiyemdir afiyet olsun







PAYLAŞ:

No Comment to " FIRINDA KIYMALI PATATES "