PASKALYA ÖRGÜ ÇÖREĞİ TARİFİ
Bugün günlerden 28 Mart 2016 almanların yöresel paskalya tatili evimizin önü paskalya çörekleri ile korku sarmış bulanıyor..Ve ben her sene olduğu gibi çocuklarıma paskalya çöreği yaparak evimi şenlendirdin..Almanya'da doğup büyüyüp de paskalya tatilinde çörek yapmamak olur mu hiç :))))
Paskalya çöreği tarifini size paylaşmadan edemedim mutlaka denemenizi tavsiye ederim ve inanın bana tadına doyamayacaksınız ve sürekli yapabileceğiniz favori paskalya çöreğiniz olacak ;) Ben mahlep kullanmadım ama siz paskalya mahlepsiz olmaz diyorsanız yarım çorba kaşığı ekleyebilirsiniz
Buyrun şöyle bir tarife göz gezdirelim
Gerekli malzemeleri
200 ml süt ılık olacak
1 adet yaş maya
2 adet yumurta
60 g tereyağı yada teremyağ ( margarin )
50 g şeker
1 çimtil tuz
Üzeri için file badem
Ve iri tolu şeker ( Hagel Zucker )
Yapılışı
Uygun bir kabının içine sütü maya şeker ve tuz tel Çırpıcıyla karıştırarak mayayı eritiyoruz..Eritilmiş ya ve yumurtayı ekleyerek tekrar çırpıyoruz ve azar azar unu ilave edip yoruyoruz..Hamur ne kadar uzun yoğrulursa okadar güzel sonuç elde ederesiniz..10 dakika yoğurmanızı tavsiye ederim ..Hamur ele yapışkan bir hamur oluyor ..Hamuru 1 saat üzeri örtülü mayalanmasını bekliyoruz mayalanan hamuru tekrar 3 dakika yoğurup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde üç eşit bezeler elde edip uzunca tepsinin boyu kadar şeritler elde ediyoruz ve saç örgüsü gibi örüyoruz..30 dakika fırın sürüp fırının kapagını kapatıyoruz ve fırını çalıştırmadan tekrar mayalıyoruz ve kabaran hamurumuzun üzerini yumurta ile yağlıyoruz ..Yalnız hamuru yağlarken çok dikkatli yağlamamız gerekiyor sönmemesi açıdan..Üzerine file badem yada gındık fıstık rendesi ve iri şeker serperek 150 ° fırının orta katında üzeri kızarana dek pişiriyoruz
Tam istedigim gibi paskalya çöreği oldu
Kesinlikle bu tarifimi yapım deneyin sizde çok beğeniceksiniz ...
Yapanlara kolay gelsin ve afiyet olsun
Mahlep olmazsa, paskalya lezzetli olmaz, 1 yemek, hatta biraz daha fazla mahlep koyun ve aradaki farki görün.
YanıtlaSil