Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

ETLİ EKMEK TARİFİ

Bilmeyen var mı ki etli ekmek tarifini tadını bilenler çok iyi bilirler özellikle bu etli ekmek Konya'da yenilir..İlk ben Konya'da yemiştim tadı damağımda kalmıştı bir de kendim yapayım dedim ama ilk seferinde tutturamadım..bugün kendi hayal gücüme göre bir tarif uyguladım muhteşem bir etli ekmek elde ettim paylaşmadan da bloguma edemedim..
Etli ekmeğin Özelliği ince  olması ve iç harcın'ın kesinlikle rondoda değilde elde hazırlanmasıdır.bugün ekmek baharatı yapmıştım,ekmekte denemek istedim muhteşem bir tat verdi özellikle de bu etli ekmek de.. Size tavsiyem hamurunu yoğururken sade buğday unu değilde,kepekli un ve buğday unu ile yoğurmanız ..
Buyrun tarifini şöyle bir göz atalım yapanlara şimdiden kolay gelsin size afiyet olsun :) 






Malzemeleri


Yarım kilo kepekli un

Yarım kilo buğday unu

Bir adet yaş maya

Bir yemek kaşıgı silme tuz

Bir çay kaşığı ekmek baharatı

Alabildiği kadar su


Harcı için

700 gr orta yağlı kıyma

Bir adet orta boy kuru soğan

Ben taze soğan kullandım

İki adet yada üç sivri biber

Bir tutam maydanoz

Dört adet olgun domates kabukları soyulmuş olacak

Damak zevkinize göre acısı size kalmış pulbiber

Karabiber ve tuz

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Bir çay bardağı soğuk su


Yapılışı


Bir çay bardağı ilısu yoğurma kabına alıyoruz ve mayayı eritiyoruz.Unu  tuzu ,baharatı ekleyip Azar azar balık suyu dökerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz ve üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz..
Mayalanan hamurdan eşit büyüklükte vizeler alıyoruz ve incecik oval bir şekilde uzunlamasına bunun serperek açıyoruz çok ince olması gerekiyor..
Kıymayı uygun bir kaba alıyoruz biberi Sow anla maydanozu ince iş bir şekilde doğrayıp kıymaya ekliyoruz..Tuzu biberleri sıvı yağ ve suyu ekleyip birbirine yediriyoruz..Açmış olduğumuz hamurları elimizle kıymayı yağlıyoruz en son ayarda fırında orta katta kıyma suyunu çekene dek ekmekleri pişiriyoruz..pişen etli ekmeklerin kenarına arzuya göre tereyağı ile yakalayabiliriz afiyet olsun



























PAYLAŞ:

1 yorum to ''ETLİ EKMEK TARİFİ"

ADD COMMENT