ETLİ EKMEK TARİFİ
Bilmeyen var mı ki etli ekmek tarifini tadını bilenler çok iyi bilirler özellikle bu etli ekmek Konya'da yenilir..İlk ben Konya'da yemiştim tadı damağımda kalmıştı bir de kendim yapayım dedim ama ilk seferinde tutturamadım..bugün kendi hayal gücüme göre bir tarif uyguladım muhteşem bir etli ekmek elde ettim paylaşmadan da bloguma edemedim..
Etli ekmeğin Özelliği ince olması ve iç harcın'ın kesinlikle rondoda değilde elde hazırlanmasıdır.bugün ekmek baharatı yapmıştım,ekmekte denemek istedim muhteşem bir tat verdi özellikle de bu etli ekmek de.. Size tavsiyem hamurunu yoğururken sade buğday unu değilde,kepekli un ve buğday unu ile yoğurmanız ..
Buyrun tarifini şöyle bir göz atalım yapanlara şimdiden kolay gelsin size afiyet olsun :)
Malzemeleri
Yarım kilo kepekli un
Yarım kilo buğday unu
Bir adet yaş maya
Bir yemek kaşıgı silme tuz
Bir çay kaşığı ekmek baharatı
Alabildiği kadar su
Harcı için
700 gr orta yağlı kıyma
Bir adet orta boy kuru soğan
Ben taze soğan kullandım
İki adet yada üç sivri biber
Bir tutam maydanoz
Dört adet olgun domates kabukları soyulmuş olacak
Damak zevkinize göre acısı size kalmış pulbiber
Karabiber ve tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir çay bardağı soğuk su
Yapılışı
Bir çay bardağı ilısu yoğurma kabına alıyoruz ve mayayı eritiyoruz.Unu tuzu ,baharatı ekleyip Azar azar balık suyu dökerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz ve üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz..
Mayalanan hamurdan eşit büyüklükte vizeler alıyoruz ve incecik oval bir şekilde uzunlamasına bunun serperek açıyoruz çok ince olması gerekiyor..
Kıymayı uygun bir kaba alıyoruz biberi Sow anla maydanozu ince iş bir şekilde doğrayıp kıymaya ekliyoruz..Tuzu biberleri sıvı yağ ve suyu ekleyip birbirine yediriyoruz..Açmış olduğumuz hamurları elimizle kıymayı yağlıyoruz en son ayarda fırında orta katta kıyma suyunu çekene dek ekmekleri pişiriyoruz..pişen etli ekmeklerin kenarına arzuya göre tereyağı ile yakalayabiliriz afiyet olsun
Karnım acıktı galiba canım çekti :) Ellerine sağlık ♥
YanıtlaSil