EKLER PASTA
Ekler pasta
Ekler hamuru Tarif:
2 su b su
150 gr butter ( tereyag )
3 su b un
6 yumurta
1 tatli k kabartma tozu
1 fiske tuz
Yapilisi:
Su ile tereyag tencerede eriyene kadar kanar unu yavasca karistira karistira ekle 1 dakika pisir pütür olmayacakunu iyice kepce ile yedir
Yogurma kabina alip sogutuyoruz .kabartma tozu ile tuz ilave edilir yumurtalari tek tek bu karisima yedirilir.buzluk posetinin ucunu kesip icine
hamuru doldur .firin tepsisine kagit üzerine baş parmak kalinliginda sık 180°de pisir
Ic dolgisu icin :
125 gr butter ( Tereyag )
3 cay b un
750ml süt
1 su b seker
1 vanilya sekeri
Yağ süt seker un cirparak krema halinde tencerede pisir soguyunca pisen hamurlarin arasini doldur .
Üzeri icin :
Küvertüre çikolata bermari üsulü erit üstü
size kalmis ne varsa onu süsleyebilirsiniz.
No Comment to " EKLER PASTA "