Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

IRMIK TATLISI ( REVANI )

Selamun aleykum arkadaslar 
Cok sevdigim arkadasim Aynil Mutaf hanimin irmik tatlisini siz degerli dostlarimla paylasmak istedim ..
Aynil Mutaf grubumun admini marifetli ablamizdan gelen tarifi aninda denedim coluk ,cocuk hepimiz cok begendik .. Coook tesekkür ederim tarif icin canim ..









Irmik tatlisi ( Revani )

Malzemeler

500gram irmik

1 su bardagi sivi yag

1 su bardagi yogurt 

1 su bardagi seker

5 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilyasekeri


Yapilisi



 Yumurtalari sekerle köpürterek mikser yardimiyla cirpiyoruz diger malzeleri de ekleyerek akici bir hamur elde ediyoruz yaglanmis tebsiye döküyoruz ve önceden 200 derecede isitilmis firina sürüyoruz 150 derecede 20 dakika üzeri kizarana dek pisiriyoruz . Firindan cikan tatlimizin üzerine soguk serbetimizi gezdiriyoruz
Afiyet oldun

Serbeti icin 

4 su bardagi seker

4 su bardagi du 

Hepsi kaynamaya baslayinca 15 dakika daha kaynat.

Serbeti soguk olarak firindan cikan tepsinin üstüne dök. 

Afiyet olsun




















PAYLAŞ:

No Comment to " IRMIK TATLISI ( REVANI ) "