PRATİK KOLAY MANTI TARİFİ
Evde paratik mantı yapmak isteyenler böyle buyursun dermişim :))))
Ev halkım mantı istedi ama ben dışardan hazır mantı yemediğim için her zaman tercihim ev de kendim yaparım hem hijenik hem de sağlıklı..Evet biraz zahmetli oluyor ve hamuru açıktan ve kestikten sonra el birliği ile mantıların bükülmesi gerekiyor.Yalnız tabii ki mantı bükmek biraz zahmetli oldugundan, bende pratik çabuk elde edilecek bir yöntem buldum ;)
Görsel olarak benzemesede tadı aynı değişik değil ;)
Ben 500 g undan yoğurdum toplam 4 beze .2 bişirimlik 12 kişilik
Siz içini patatesli , peynirli de yapabilirsiniz sizin zevkinize kalmış..
Geçelim tarifimize umarım sizde beğenirsiniz ;) Biz çok beğendik tabii ki ben en çok da pratikliğini sevdim ;)
Pratik kolay mantı nasıl yapılır ?
Malzemeri
Hamuru için
■ 500 g un
■ 1 tatlı kaşığı tuz
■ 1 adet yumurta
■ 200 ml su
Hamuru açmak için bir miktar un
içi için
■ 200 gr orta yağlı kıyma ( arzuya göre dana, kuzu, koyun, tavuk kıymasıda olur )
■ 1 adet büyük baş kuru soğan rendelenmiş
■ kırmızı pul biber , tuz
arzuya göre dilediğiniz baharat
Haşlamak için 1.5 litre su
Sarmısaklı yoğurt
üzeri için
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek k domates salçası ve toz biber
biraz su
Yapılışı
Hamur malzemelerini uygun bir kaba alalım ve sert bir hamur elde edelim.
4 eşit bezeler alalım üzerini nemli bir bezle örtüp 10 dakika bekletelim ve bu arada biz iç harcını hazırlayalım..
Kıyma ve diğer malzemeleri harmanlayın elinizle yoğurun bir kenara alın..
Hamuru açmak için tezgaha biraz un serperek büyükce yufkalar açın ne ince nede kalın olacak ..Yufkaları eşir kalınıkta şeritler kesip orta kısmına uzunlamasına kıyma sürüp üzerini kestiğimiz şeritle kapatıp kenarlarını parmağımızla bastırarak kapatıyoruz.Kara , kare kesiyoruz.
keserken kalınlığı size kalmış ..
Mantımızı tencereye koydugumuz kaynayan suya salıyoruz haşlıyoruz .Pisen mantılar süzgecten geçirilip soguk su gezdirilir ve uygun bir kaba alınır..
Sarmısaklı yoğurt gezdirip en son tavada yaktigimiz yağın icine salca eklenir kokusu gelince su dökülür bir tasim kayniyan sos mantiya gezdirlir..
Afiyet olsun
No Comment to " PRATİK KOLAY MANTI TARİFİ "