Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

GÜVEÇTE ETLİ TÜRLÜ TARİFİ



Bazı yemeklerin yapılışında emek istendiği gibi bu yemekte emek istiyor.Her yaz izine gittiğimiz de annem güveci hazırlar , babamda fırına götürürdü.O günler mazi de kaldı  :(
Canım bu gün memleketi çekti derin bir nefes çekip şükür ya rabbim dedim..Ev halkıma dadımlık bir güveç hazırladım misler gibi afiyetle yedik ;) 
Toprak güveçte türlü ağır ateş de ve en az 2 saat pişerse daha lezzetli oluyor .Ben ufak boy 4 kişilik bir toprak güveç kulandım ve miktarınıda ona göre ayaladım..Siz malzeme miktarını fazlalaştırabilirsiniz tabii ki.




Güveç türlü tarifi 







malzemeleri 

■ 300 g dane et boyun kısmı 

■ 1 adet patlican 

■ 1adet orta boy patates 

■ 1 adet kuru soğan 

■ 2 adet olgun domates 

■ 7 diş sarmısak 

■ 1 adet kabak 

■ taze fasulye 


■ 4 adet sivri biber 

■ üzeri için


■ 2 yemek k tereyağ 

■ tuz , karabiber , pul biber 

■ 1 yemek k domates salçası 

■ 1 çay bardağı su 


yapılışı


Eti dogruyoruz ve kasenin tabanına yerleştiriyoruz.
diğer malzemeleri bol sudan geçirip fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp doğruyoruz.patlican alaca soyup , patatesleri de soyup fazla inceltmeden doğruyoruz.
Soğanı ve kabağıda iri doğruyoruz zebseleri etin üzerine kat , kat yerleştirip sarmısaklari ince , ince doğrayıp serpiyoruz..
1 çay bardağı içine 1 yemek k salça , tuz , karabiber , pul biber ve bardağın dolusu su ekleyip karıştırarak güvece gezdiriyoruz.En son üzerine domates ve biberi ve tereyağını kaşıkla ilave edip 170 derece fırında en alt kısımda kapağını kapattıp 2 saat pişirmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun

























PAYLAŞ:

No Comment to " GÜVEÇTE ETLİ TÜRLÜ TARİFİ "