GÜVEÇTE ETLİ TÜRLÜ TARİFİ
Bazı yemeklerin yapılışında emek istendiği gibi bu yemekte emek istiyor.Her yaz izine gittiğimiz de annem güveci hazırlar , babamda fırına götürürdü.O günler mazi de kaldı :(
Canım bu gün memleketi çekti derin bir nefes çekip şükür ya rabbim dedim..Ev halkıma dadımlık bir güveç hazırladım misler gibi afiyetle yedik ;)
Toprak güveçte türlü ağır ateş de ve en az 2 saat pişerse daha lezzetli oluyor .Ben ufak boy 4 kişilik bir toprak güveç kulandım ve miktarınıda ona göre ayaladım..Siz malzeme miktarını fazlalaştırabilirsiniz tabii ki.
Güveç türlü tarifi
malzemeleri
■ 300 g dane et boyun kısmı
■ 1 adet patlican
■ 1adet orta boy patates
■ 1 adet kuru soğan
■ 2 adet olgun domates
■ 7 diş sarmısak
■ 1 adet kabak
■ taze fasulye
■ 4 adet sivri biber
■ üzeri için
■ 2 yemek k tereyağ
■ tuz , karabiber , pul biber
■ 1 yemek k domates salçası
■ 1 çay bardağı su
yapılışı
Eti dogruyoruz ve kasenin tabanına yerleştiriyoruz.
diğer malzemeleri bol sudan geçirip fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp doğruyoruz.patlican alaca soyup , patatesleri de soyup fazla inceltmeden doğruyoruz.
Soğanı ve kabağıda iri doğruyoruz zebseleri etin üzerine kat , kat yerleştirip sarmısaklari ince , ince doğrayıp serpiyoruz..
1 çay bardağı içine 1 yemek k salça , tuz , karabiber , pul biber ve bardağın dolusu su ekleyip karıştırarak güvece gezdiriyoruz.En son üzerine domates ve biberi ve tereyağını kaşıkla ilave edip 170 derece fırında en alt kısımda kapağını kapattıp 2 saat pişirmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun
No Comment to " GÜVEÇTE ETLİ TÜRLÜ TARİFİ "