Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

FIRINDA BROKOLİ GRATİN ( Broccoli Auflauf tarifi )

İster kırmızı et yada beyaz et her et yanına yakışan brokoli aile'ce en sevdiğimiz sebzelerden .Kremalı çorbası, salatası ve özellikle de fırında gratin ..Denemeyenler mutlaka vereceğim tarifi deneyin diyorum..
Farklılık olarak ben kaşar rendesinin bir miktarını besamel sosu pisirirken içine serptim..Siz de deneyin farki göreceksiniz ;) 





Brokloli gratin tarifi 




Malzemeler 

 --1 kilo  Brokoli 

--  3 1/2 su bardağı süt 

-- 1 adet orta boy kuru soğan

-- 2 yemek kaşığı un 

-- 2  yemek kaşığı tereyağ 

-- tuz , muskat 
yarım su bardak kaşar rendesi 



üzeri için kaşar rendesi 



Yapılışı 

Brokoli ayıklanır çiçek , çiçek parçalanır ve bol suda haşlanır.Haşlanan brokoli soğuk sudan geçirilir ve bir uygun tepsiye aktarılır.Beşamel sosu için yağı bir tencereye alıp ertin unu ekleyip hafif pembeleşinceye dek kavurup sütü ekleyip çırpalım  , rendelenmiş soğan ve kasar , tuzu ve muskat eklenerek orta haratte ocakta tel çırpıcıyla çırparak kıvama getirilir.Brokilinin üzerine dökülen sosa bir biktar kaşar rendesi serpilir ve 220 derece fırında pisirilir .

Afiyet olsun






PAYLAŞ:

No Comment to " FIRINDA BROKOLİ GRATİN ( Broccoli Auflauf tarifi ) "