TAVUK KOKOREÇ NASIL YAPILIR ?
Hayırlı akşamlar dostlar..Bugün günlerden cuma ve yine aktif bir gün geçirdim.
Sabah bi başladım halen bitmedi ..Şuan bile gözüm ufaklık oğlumun üzerinde :)
Bir yandanda size vereceğim tarifi yazmaktayım..
Kurslarımız hiç bitmiyor :))) Muhammed tarif efendim 4 yasinda yuzme öğreniyor havuzda suan..Ben de bankta oturdum azicik dinleneyim dedim ama olmadi ;)
Sabah esim fenalasti hastaneydi okuldu kursdu bayağı bir yoruldum..
Eeee yemek yapmamakta olmuyor değil mi ;)
Bir de ergenlik çağında oğlunuz varsa mecbursunuz :))))) Anne ... şunu yap Anneeee bunu yap :)))))
Bugün tamda büyük oğlumluk bir yiyecek oldu ..Eve geldiğin de OOOLEYYYY dedi ..Tavuk kokereçi ilk ankarada yemiştim Şentepe de :)))) İlgimi çeken de aceba farkı ne dedim original kokereçle ;) Farkı incecik ve aharatı .Bazı blogger arkadaşların yayınlarını gezindim de , bir çoğu sivri biber , domates , soğan eklemisler kavururken.Ben sade sarmısak , hardal ve baharat ekledim..İnanın mükemmel oldu..Tadı , lezzeti veren hardal , kekik ..
İşte ....Hem çabuk hemi de doyurucu olsun diyorsanız mis gibi ayran eşliğin de kokereç yapın derim..Hadi size kolay gelsin canlar ..
Tavuk kokoreç tarifi
■ 1 kilo tavuk göğsü
■ 150 g tereyağ
■ 1 yemek kaşığı kekik
■ 1 yemek kaşığı hardal ( senf )
■ 1 yemek kaşığı yada fazla tatlı kırmızı toz biber
■ arzuya göre miktari size kalmış pul biber
■ 2 diş ezilmiş sarmisak
EKMEK , PIDE YADA DÜRUMLUL LAVAS
Yapılışı
Ben pizza tavasıda yaptım ama siz herhangi büyük bir teflon tavada yapabilirsiniz .
İnce , ince tavuk göğsünü doğrıyalım.Mümkün olduğu kadar ince olacak.Afif buzlu olursa daha kolay ufaltılır.
İnce doğranmış etleri tavaya alalım yağ koymadan beyazlaşıp suyunu çekene dek pisirelim.Suyunu çekince yağını ve baharatları ekleyip kavuralım.yağsını ve suyunu çekmiş olacak ve tane, tane ol.ası gerekiyor...Kavrulan kokoreçinizi artık ekmek arasına alıp soğan , domates gibi dilediğiniz salata turuyle servis ede
No Comment to " TAVUK KOKOREÇ NASIL YAPILIR ? "