KABAK , PATATES, HAVUÇLU MÜCVER TARİFİ
Hayırlı akşamlar arkadaşlar..Uzun zamandır mücver yapıyım diyordum ama kısmet bugüneymiş ;)
Aslında ben alman mutfağında çok sıkça yapılan sade patatesli kartoffelpfannkuchen yapıcaktım , baktım kapak ve havuç var gözüme takıldı dolapta :)))) onuda ekledim patatese ;) Mücverler de yoğurt eşliğin de loooop , lop miğdeye indi allah bereket versin ;)
Rabbim olmayanlarada versin insallah ..
Kabak , Patates , Havuç mücver tarifi
■ 2 adet yeşil kabak
■ 2 adet havuç
■ 2 adet patates
■ 1 baş kuru soğan
■ 1 tatlı kaşığı kabarta tozu
■ 6 yemek kaşığı un
■ 2 adet yumurta
■ tuz
■ karabiber
kızartmak için
■ 2 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
Patatesi , havuç ve kabak sudan geçirilir ve soyulur..
Soğanıda soyup hepsini rendeleyip bir süzgeçe alıp suyunu elimizle bastırarak sıkalım ..Derin bir kaba alalım..Diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım .Sıvı yağı bir tencereye alalım ve kızdıralım ve rendelediğimiz karışımdan yemek kaşığı ile bir kaşık kızgın yağın içine atarak kızartalım..İşlem bittene dek devam edelim..Kızaran mücverlerimizi kağıt havlu serilmiş tabağımıza alalım ve kasede yoğurt ile servis edelim ;)
Afiyet olsun
No Comment to " KABAK , PATATES, HAVUÇLU MÜCVER TARİFİ "